Failed to load iwlwifi-7260-17.ucode

If none of the more specific forums is the right place to ask

Failed to load iwlwifi-7260-17.ucode

Postby natrium » 2017-04-13 16:49

Hello, I have a notebook with Intel 7260 wireless card and I was running iwlwifi driver properly before the updates on packages(It was about 2 GB of update)
Im using Debian 8
Now, on boot screen I see the failure while loading on WiFi driver.
This is my dmesg | grep iwlwifi output:

Code: Select all
[   11.147629] iwlwifi 0000:04:00.0: enabling device (0000 -> 0002)
[   11.387240] iwlwifi 0000:04:00.0: firmware: failed to load iwlwifi-7260-17.ucode (-2)
[   11.387241] iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7260-17.ucode failed with error -2
[  275.943450] iwlwifi 0000:04:00.0: firmware: failed to load iwlwifi-7260-17.ucode (-2)
[  275.943453] iwlwifi 0000:04:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7260-17.ucode failed with error -2


I can't terminate iwlwifi from kernel by using rmmod iwlmvm iwlwifi
It says is not loaded currently,
Also cant load with modprobe iwlwifi.


This is my ifconfig output:

Code: Select all
eth0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 160.75.202.124  netmask 255.255.252.0  broadcast 160.75.203.255
        inet6 fe80::82fa:5bff:fe08:ec4d  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether 80:fa:5b:08:ec:4d  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 165449  bytes 29667476 (28.2 MiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 12316  bytes 2069994 (1.9 MiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

lo: flags=73<UP,LOOPBACK,RUNNING>  mtu 65536
        inet 127.0.0.1  netmask 255.0.0.0
        inet6 ::1  prefixlen 128  scopeid 0x10<host>
        loop  txqueuelen 1  (Local Loopback)
        RX packets 448  bytes 27396 (26.7 KiB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 448  bytes 27396 (26.7 KiB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0


This is output for modinfo iwlwifi | grep 7260

Code: Select all
firmware:       iwlwifi-7260-17.ucode



I seached on web a lot about this problem but didnt find a proper solution for me.
Thanks for your support.
natrium
 
Posts: 2
Joined: 2017-04-13 16:41

Re: Failed to load iwlwifi-7260-17.ucode

Postby stevepusser » 2017-04-13 19:55

The "2 GB" of updates for Jessie sure raises my eyebrows! Have you added any other repositories to your sources? Just to be sure, please install inxi and let us look at the output of

Code: Select all
inxi -r
and
Code: Select all
inxi -F
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: AzPainter 2.0.6, Pale Moon 27.4.1, Liquorix kernel 4.11-9, mpv 0.26.0, Kodi 17.3, 0ad 0.0.22, Mesa 13.0.6
User avatar
stevepusser
 
Posts: 8505
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: Failed to load iwlwifi-7260-17.ucode

Postby natrium » 2017-04-13 21:11

stevepusser wrote:The "2 GB" of updates for Jessie sure raises my eyebrows! Have you added any other repositories to your sources? Just to be sure, please install inxi and let us look at the output of

Code: Select all
inxi -r
and
Code: Select all
inxi -F

Output for inxi -r
Code: Select all
Repos:     Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list
           deb http://http.debian.net/debian/ wheezy main contrib non-free
           deb-src http://http.debian.net/debian/ wheezy main contrib non-free
           deb http://http.debian.net/debian/ wheezy-updates main contrib non-free
           deb-src http://http.debian.net/debian/ wheezy-updates main contrib non-free
           deb http://ftp.de.debian.org/debian/ sid main
           deb http://security.debian.org/ wheezy/updates main contrib non-free
           deb-src http://security.debian.org/ wheezy/updates main contrib non-free
           deb http://ftp.de.debian.org/debian/ jessie main
           deb http://httpredir.debian.org/debian/ jessie main contrib non-free
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/spotify.list
           deb http://repository.spotify.com/ stable non-free


Output for inxi -F

Code: Select all
System:    Host: octavarium Kernel: 4.9.0-2-amd64 x86_64 (64 bit)
           Desktop: Cinnamon 3.2.7  Distro: Debian GNU/Linux 9 (stretch)
Machine:   Device: laptop System: MONSTER product: ABRA A7 V5
           Mobo: MONSTER model: ABRA A7 V5
           UEFI: MONSTER v: 1.03.05 date: 04/01/2014
Battery    BAT0: charge: 26.9 Wh 100.0% condition: 26.9/44.0 Wh (61%)
CPU:       Quad core Intel Core i7-4710MQ (-HT-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 3500 MHz 1: 2499 MHz 2: 2500 MHz 3: 2500 MHz
           4: 2500 MHz 5: 2500 MHz 6: 2500 MHz 7: 2500 MHz 8: 2500 MHz
Graphics:  Card-1: Intel 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller
           Card-2: NVIDIA GM107M [GeForce GTX 850M]
           Display Server: X.Org 1.19.3 drivers: intel (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
           Resolution: 1920x1080@60.01hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Haswell Mobile
           GLX Version: 3.0 Mesa 13.0.6
Audio:     Card-1 Intel 8 Series/C220 Series High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Card-2 Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.9.0-2-amd64
Network:   Card-1: Intel Wireless 7260
           IF: N/A state: N/A mac: N/A
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
           mac: 80:fa:5b:08:ec:4d
Drives:    HDD Total Size: 1000.2GB (2.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: HGST_HTS721010A9 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 188G used: 18G (10%) fs: ext4 dev: /dev/sda8
           ID-2: swap-1 size: 8.47GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda9
Sensors:   System Temperatures: cpu: 57.0C mobo: N/A gpu: 51.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 241 Uptime: 2 min Memory: 1266.9/7870.5MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.3.5

This the outputs.
I have no idea why wlan0 is disseapered after updates. Maybe some dependencies related to iwlwifi caused but i dont know :( Thanks for your help
natrium
 
Posts: 2
Joined: 2017-04-13 16:41

Re: Failed to load iwlwifi-7260-17.ucode

Postby stevepusser » 2017-04-13 21:47

Oh dear, just because your system is a MONSTER product is no reason to make a "FrankenDebian"! https://wiki.debian.org/DontBreakDebian

Unfortunately, your system very probably is broken and a restore from backup or a reinstall is the only way to get it working correctly. You could try fully updating to Stretch and getting rid of all those sid, wheezy, and jessie repositories, but there's no guarantee that would be a fix.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: AzPainter 2.0.6, Pale Moon 27.4.1, Liquorix kernel 4.11-9, mpv 0.26.0, Kodi 17.3, 0ad 0.0.22, Mesa 13.0.6
User avatar
stevepusser
 
Posts: 8505
Joined: 2009-10-06 05:53


Return to General Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

fashionable