Debian mate wifi issue

If none of the more specific forums is the right place to ask

Debian mate wifi issue

Postby spikemcc » 2018-01-23 19:24

2 computers, same setup, one with wifi that work on lxde, both don't connect to network on mate ...

Any idea to fix ?
spikemcc
 
Posts: 3
Joined: 2018-01-23 19:22

Re: Debian mate wifi issue

Postby Ardouos » 2018-01-23 19:37

spikemcc wrote:Any idea to fix ?

Start off by telling us what hardware both the computers are running.
User avatar
Ardouos
 
Posts: 991
Joined: 2013-11-03 00:30
Location: Elicoor II

Re: Debian mate wifi issue

Postby spikemcc » 2018-01-25 05:44

Ardouos wrote:
spikemcc wrote:Any idea to fix ?

Start off by telling us what hardware both the computers are running.


Lenovo thinkstation e31 tower cpu is changed for a i5-2400 and added a msi nvidia gtx 750, d-link dwa-130 wireless n usb adapter(rev.f1) for wifi, work perfectly on Debian Lxde non official iso with non-free drivers but not on mate.

I don't know the other computer hardware sadly.
spikemcc
 
Posts: 3
Joined: 2018-01-23 19:22

Re: Debian mate wifi issue

Postby stevepusser » 2018-01-25 18:11

spikemcc wrote:
Ardouos wrote:
spikemcc wrote:Any idea to fix ?

Start off by telling us what hardware both the computers are running.


Lenovo thinkstation e31 tower cpu is changed for a i5-2400 and added a msi nvidia gtx 750, d-link dwa-130 wireless n usb adapter(rev.f1) for wifi, work perfectly on Debian Lxde non official iso with non-free drivers but not on mate.

I don't know the other computer hardware sadly.


Can you get a Net connection on them? If so, install inxi from the repository and give the result of
Code: Select all
inxi -F


in a code box here.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: GIMP 2.10.2, Pale Moon 27.9.3, wine-staging 3.10, QuiteRSS 0.18.11, Linux kernel 4.17, Krita 4.0.4
User avatar
stevepusser
 
Posts: 9652
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: Debian mate wifi issue

Postby spikemcc » 2018-01-26 01:56

Code: Select all
mike@debian:~$ sudo inxi -F
System:    Host: debian Kernel: 4.9.0-5-amd64 x86_64 (64 bit)
           Desktop: LXDE (Openbox 3.6.1) Distro: Debian GNU/Linux 9 (stretch)
Machine:   Device: desktop System: LENOVO product: 255542U v: ThinkStation E31 serial: MJZCKFW
           Mobo: LENOVO model: MAHOBAY
           BIOS: LENOVO v: 9SKT39AUS date: 08/07/2012
CPU:       Quad core Intel Core i5-2400 (-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 3400 MHz 1: 1620 MHz 2: 1618 MHz 3: 1602 MHz
           4: 1732 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GM107 [GeForce GTX 750]
           Display Server: X.org 1.19.2 drivers: nvidia (unloaded: modesetting,fbdev,vesa,nouveau)
           tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card-1 Intel 7 Series/C216 Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Card-2 NVIDIA Device 0fbc driver: snd_hda_intel
           Card-3 Logitech QuickCam Messanger driver: USB Audio
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.9.0-5-amd64
Network:   Card: Intel 82579LM Gigabit Network Connection driver: e1000e
           IF: eno1 state: down mac: cc:52:af:4a:58:87
Drives:    HDD Total Size: 2500.5GB (38.4% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD5000AAKX size: 500.1GB
           ID-2: USB /dev/sdg model: My_Book_1140 size: 2000.4GB
Partition: ID-1: / size: 28G used: 11G (39%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: /home size: 427G used: 30G (8%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
           ID-3: swap-1 size: 4.23GB used: 0.43GB (10%) fs: swap dev: /dev/sda5
Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8C mobo: 27.8C gpu: 30C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 200 Uptime: 14:07 Memory: 1098.4/3892.7MB
           Client: Shell (sudo) inxi: 2.3.5
spikemcc
 
Posts: 3
Joined: 2018-01-23 19:22


Return to General Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

fashionable