Audio Input line not working

If none of the more specific forums is the right place to ask

Audio Input line not working

Postby Repesorsa » 2018-04-28 12:21

Hi,

I've got Debian 9 Stretch on these equipment:

Motherboard: Gigabyte AB350-Gaming with

- Realtek® ALC887 codec
High Definition Audio
2/4/5.1/7.1-channel
* To configure 7.1-channel audio, you have to use an HD front panel audio module and enable the multi-channel audio feature through the audio driver.
Support for S/PDIF Out

CPU: AMD Ryzen 3 1300x
RAM: 16GB
Video card: GeForce GTX 1050 Ti
Hard disk: WD Green 240 GB

In audio settings I've tried every possible input alternative, but I can't get voice from my cassette player. All the cord connections I've checked.
Then I found a site:
https://unix.stackexchange.com/question ... -in-debian
I followed the instructions and reinstalled pulseaudio but it didn't any help. Couldn't detect ALC887.

Have anyone some advice?
Repesorsa
 
Posts: 16
Joined: 2018-03-24 10:21

Re: Audio Input line not working

Postby arzgi » 2018-04-29 06:23

I don't know is this is any help, but you have to enable input (recording) to use external sound sources.
arzgi
 
Posts: 179
Joined: 2008-02-21 17:03
Location: Finland

Re: Audio Input line not working

Postby Repesorsa » 2018-04-29 09:16

Ok, I got the voice from rear microphone, but I can't adjust the level of recording, so the sound is breaking.
Repesorsa
 
Posts: 16
Joined: 2018-03-24 10:21

Re: Audio Input line not working

Postby arzgi » 2018-04-29 12:43

Repesorsa wrote:Ok, I got the voice from rear microphone, but I can't adjust the level of recording, so the sound is breaking.


You have to use mixer to adjust recording level.

Years ago I used audacity to rip cassettes. It was great help to see visually the sound levels, and it had it's own play/record level adjustments. To achieve best result, idea is to maximaze recording level wihout peeks clipping off.
arzgi
 
Posts: 179
Joined: 2008-02-21 17:03
Location: Finland

Re: Audio Input line not working

Postby Repesorsa » 2018-04-29 13:10

I installed pavucontrol package. It was great help because now I can adjust recording level. Still I can't have voice at the same time I'm recording. :)
Repesorsa
 
Posts: 16
Joined: 2018-03-24 10:21

Re: Audio Input line not working

Postby Repesorsa » 2018-04-29 13:10

Repesorsa
 
Posts: 16
Joined: 2018-03-24 10:21


Return to General Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

fashionable