Debootstrap error

Help with issues regarding installation of Debian

Re: Debootstrap error

Postby simankov » 2017-04-10 18:29

Thank you!
simankov
 
Posts: 1
Joined: 2017-04-10 18:28

Re: Debootstrap error

Postby iamianthomas » 2017-04-19 17:02

Byakko wrote:Thank you very much for this answer, it helped me go through the installation !

I think the USB connection was dropped for some reason during the very very long cleaning process (LVM encrypted).



Thank you too. Man this is amazing. I always have trouble with this.
iamianthomas
 
Posts: 1
Joined: 2017-04-19 16:59

Re: Debootstrap error

Postby DrJosh9000 » 2017-05-06 02:41

Illuminated wrote:mount /dev/sdc1 /cdrom
then alt-f1 to get back to the install


Thanks so much!
This just happened to me with a USB stick I prepared using good old dd, so I think there is a bug in there.
Also +1 to it happening at some point during writing noise to the disk.
DrJosh9000
 
Posts: 1
Joined: 2017-05-06 02:35

Re: Debootstrap error

Postby mohsh86 » 2017-06-22 05:13

Debian 9 got the same thing, tried both Etcher and Win32Disk Imager as well as unetbootin
mohsh86
 
Posts: 1
Joined: 2017-06-22 05:11

Re: Debootstrap error

Postby biochemistrygmcs » 2017-07-20 17:05

I got this error when installed from live CD with no internet.
my USB drive as mounted on /cdrom, dispite this I had the problem.
When connected with INTERNET, Installation proceeded. (But faced no root login, no display manager etc.)
biochemistrygmcs
 
Posts: 8
Joined: 2017-07-20 13:48

Re: Debootstrap error

Postby ellingtonb » 2017-10-18 12:38

Illuminated wrote:I ran into this same problem. I used unetbootin to create the image on a USB thumb drive.

unetbootin was not the problem. The problem was related to the media not being mounted under /cdrom

I had to manually mount the usb to /cdrom and when I retried the install, I was able to get past the "bootstrap error".

I did this by hitting alt-f2 and then
mount /dev/sdc1 /cdrom
then alt-f1 to get back to the install

The device for the usb drive may vary. For me it was /dev/sdc1.

I have no idea why the installer isn't smart enough to know to either mount the install media in /cdrom itself of look for it in /target/media/cdrom where it already had it mounted.


Thanks for the help that was necessary to solve my problem.
ellingtonb
 
Posts: 1
Joined: 2017-10-18 12:34

Re: Debootstrap error

Postby vernn » 2018-04-13 16:31

I just encountered this error when attempting to install Debian 9.4.0. Manually mounting to the /cdrom folder resolved the issue. During installation, I temporarily removed the USB stick to put a few additional non-free firmware .deb packages on it.
vernn
 
Posts: 1
Joined: 2018-04-13 16:19

Re: Debootstrap error

Postby lcvette » 2018-04-15 05:40

Illuminated wrote:I ran into this same problem. I used unetbootin to create the image on a USB thumb drive.

unetbootin was not the problem. The problem was related to the media not being mounted under /cdrom

I had to manually mount the usb to /cdrom and when I retried the install, I was able to get past the "bootstrap error".

I did this by hitting alt-f2 and then
mount /dev/sdc1 /cdrom
then alt-f1 to get back to the install

The device for the usb drive may vary. For me it was /dev/sdc1.

I have no idea why the installer isn't smart enough to know to either mount the install media in /cdrom itself of look for it in /target/media/cdrom where it already had it mounted.


Hi,

I am a noob to Linux and am loading it for my first time ever and have run into this issue and am not quite clear on this solution exactly.

I have gotten to the Alt/F2 screen, and I typed in:

mount /dev/kingston datatraveler 2.0 /cdrom

which returned something like:

Binary node [option]s

I then hit alt/F1 but I am still getting the same bootstrap error.. am i doing something wrong?

any guidance is very much appreciated!

Thanks in advance!

Chris

I am remaking another USB flash drive and have linked an image to the setting im using below for reference, i have changed the name to make any referencing easier in the future and incase that has anything to do with the solution not working?

Thanks again!

Image
lcvette
 
Posts: 2
Joined: 2018-04-15 05:33

Re: Debootstrap error

Postby akoval » 2018-04-24 07:03

Hello, guys.
Please, do not forget to choose also boot/ area when u make disk partitions.
While in VirtualBox u don't care, on real hardware u have to. Try.
akoval
 
Posts: 1
Joined: 2018-04-24 07:00

Previous

Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

fashionable