errors trying to create installation media

Help with issues regarding installation of Debian

Re: errors trying to create installation media

Postby None1975 » 2017-04-15 13:02

mzimmers wrote:Thanks for all the responses. I now have a flash drive that I can boot from and get into rescue mode, which was the goal.

I'd still like to figure out why I can't burn on my DVD drive, though, so if anyone has any ideas, I'd love to hear them. I'm thinking there must be an entry in a configuration file that needs to be changed, but I'm still too new to admin stuff to know which it might be.

Thanks again.

I think, it is buggy software (i mean Brasero). The same error i got, when trying burning dvd with xfburn. You can try cli program "growisofs". Here the short tutorial for using it https://community.linuxmint.com/tutorial/view/1089.
OS: Debian 9.1 / WM: I3, branch "gaps-next"
Debian Wiki | DontBreakDebian
User avatar
None1975
 
Posts: 127
Joined: 2015-11-29 18:23
Location: Lithuania

Re: errors trying to create installation media

Postby phenest » 2017-04-15 16:19

None1975 wrote:I think, it is buggy software (i mean Brasero). The same error i got, when trying burning dvd with xfburn.

I'm using Brasero on Debian Stretch, and I've written lots of discs recently with different data types and different disc sizes. Without error. What error did you get?
NEC Spirit 550 P4 3.8GHz HT - 2GB RAM - nVidia 7600GT - Pioneer BDR-209DBK
ASUS Sabertooth P67 i7 3770K - 32GB RAM - 2x nVidia 660GTX SLI'd
User avatar
phenest
 
Posts: 1571
Joined: 2010-03-09 09:38
Location: The Matrix

Re: errors trying to create installation media

Postby None1975 » 2017-04-15 16:58

phenest wrote:I'm using Brasero on Debian Stretch, and I've written lots of discs recently with different data types and different disc sizes. Without error. What error did you get?

Same, as topic starter.
Code: Select all
[ 2304.242117] isofs_fill_super: bread failed, dev=sr0, iso_blknum=16, block=16

Also, the same bug in xfburn. By the way, i am on Debian 8.7 lxde.
OS: Debian 9.1 / WM: I3, branch "gaps-next"
Debian Wiki | DontBreakDebian
User avatar
None1975
 
Posts: 127
Joined: 2015-11-29 18:23
Location: Lithuania

Re: errors trying to create installation media

Postby phenest » 2017-04-15 17:45

None1975 wrote:
phenest wrote:I'm using Brasero on Debian Stretch

Also, the same bug in xfburn. By the way, i am on Debian 8.7 lxde.

I never had problems with Brasero in Debian 8.
NEC Spirit 550 P4 3.8GHz HT - 2GB RAM - nVidia 7600GT - Pioneer BDR-209DBK
ASUS Sabertooth P67 i7 3770K - 32GB RAM - 2x nVidia 660GTX SLI'd
User avatar
phenest
 
Posts: 1571
Joined: 2010-03-09 09:38
Location: The Matrix

Re: errors trying to create installation media

Postby None1975 » 2017-04-17 11:06

phenest wrote:
None1975 wrote:
phenest wrote:I'm using Brasero on Debian Stretch

Also, the same bug in xfburn. By the way, i am on Debian 8.7 lxde.

I never had problems with Brasero in Debian 8.

I'm glad, that you never had problems with Brasero. But i have....
OS: Debian 9.1 / WM: I3, branch "gaps-next"
Debian Wiki | DontBreakDebian
User avatar
None1975
 
Posts: 127
Joined: 2015-11-29 18:23
Location: Lithuania

Re: errors trying to create installation media

Postby phenest » 2017-04-17 12:00

phenest wrote:Ok. Lets start with some basic questions:

1. When was the last time you burnt any kind of data with that drive?
2. As you're a Windows user too, did it work ok in Windows?
3. Does it read discs ok? CD's & DVD's?
4. Does it only happen with burning ISO's? What about burning music, videos, plain data discs?
5. Are you using Debian Stable or Testing? Does it happen with both?
6. What make/model of drive is it? And how old is the drive?
7. Can you provide the relevant parts of dmesg where it mentions /dev/sr0, particularly at startup?

dasein wrote:I'd add one more question to the list...

8. What kind of media are you using in the failed burn(s)?

If you want help, please answer these questions. Thank you.
NEC Spirit 550 P4 3.8GHz HT - 2GB RAM - nVidia 7600GT - Pioneer BDR-209DBK
ASUS Sabertooth P67 i7 3770K - 32GB RAM - 2x nVidia 660GTX SLI'd
User avatar
phenest
 
Posts: 1571
Joined: 2010-03-09 09:38
Location: The Matrix

Re: errors trying to create installation media

Postby mzimmers » 2017-04-17 14:52

Hi -

Sorry I didn't respond earlier; I didn't do much this weekend. I just tried both a CD and a DVD under Windows (ImgBurn and native Windows write)...nothing works on writing. At this point, I suspect either a bad drive or maybe I screwed up the physical installation somehow. If anyone has any other questions of interest about this, I'll furnish what I can. But it's clearly not a Debian problem, so we can consider this thread closed.
mzimmers
 
Posts: 80
Joined: 2016-12-11 23:49

Previous

Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

fashionable