Unable to configure Tomcat7 with Apache2 Web Server

Help with issues regarding installation of Debian

Unable to configure Tomcat7 with Apache2 Web Server

Postby bakenoor » 2017-07-20 19:41

I am trying to configure tomcat 7 with Apache HTTP Server but it's not working.

Tomcat is properly running at http://127.0.0.1:8085

I have installed mod_jk:
Code: Select all
aptitude install libapache2-mod-jk


workers.properties found under /etc/apache2:

Code: Select all
worker.list=worker
worker.default.type=ajp13
worker.default.host=localhost
worker.default.port=8009


jk.conf file in /etc/apache2/mods-available/:
Code: Select all
 <IfModule jk_module>
    JkWorkersFile /etc/apache2/workers.properties
    JkLogFile /var/log/apache2/mod_jk.log
    JkLogLevel info
    JkShmFile /var/log/apache2/jk-runtime-status
    <Location /jk-status>
        # Inside Location we can omit the URL in JkMount
        JkMount jk-status
        Order deny,allow
        Deny from all
        Allow from 127.0.0.1
    </Location>
    <Location /jk-manager>
        # Inside Location we can omit the URL in JkMount
        JkMount jk-manager
        Order deny,allow
        Deny from all
        Allow from 127.0.0.1
    </Location>
</IfModule>


To enable jk, command
a2enmod jk
has the following output:


Code: Select all
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
    LANGUAGE = "en_US.UTF-8",
    LC_ALL = "en_US.UTF-8",
    LC_PAPER = "en_US.UTF-8",
    LC_ADDRESS = "en_US.UTF-8",
    LC_MONETARY = "en_US.UTF-8",
    LC_NUMERIC = "en_US.UTF-8",
    LC_TELEPHONE = "en_US.UTF-8",
    LC_IDENTIFICATION = "en_US.UTF-8",
    LC_MEASUREMENT = "en_US.UTF-8",
    LC_TIME = "en_US.UTF-8",
    LC_NAME = "en_US.UTF-8",
    LANG = "fr_FR.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to a fallback locale ("fr_FR.UTF-8").
Module jk already enabled


Then apache2/site-available/000-default.conf contains a line:

Code: Select all
<VirtualHost *:80>
..
JkMount /tomcat* worker
</VirtualHost>

In Tomcat7 home, there is a directory tomcat under webapps containining an index.jsp

The following has been uncommented in tomcat7/server.xml:

Code: Select all
<Connector port="8009" protocol="AJP/1.3" redirectPort="8443" />


After all this, both tomcat7 and apache2 is restarted and

http://host.com/tomcat gives 404 and I was expecting content of the index.jsp

Am I making an error while configuring tomcat7 with apache web server ?
bakenoor
 
Posts: 1
Joined: 2017-07-20 19:38

Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

fashionable