[SOLVED!] Can Not Install Debian After Building New Computer

Help with issues regarding installation of Debian

Re: Can Not Install Debian After Building New Computer

Postby 4D696B65 » 2017-12-10 23:19

SHSmith wrote:Brianmc, I just saw that. The board and cpu were sold as a combo. CRAP.Looks like new processor time...

Perhaps update the mobo BIOS first. The list Bryanmc posted was for the initial release version. New cpu's were added but can't find that info at msi .
User avatar
4D696B65
 
Posts: 2132
Joined: 2009-06-28 06:09

Re: Can Not Install Debian After Building New Computer

Postby SHSmith » 2017-12-11 02:55

Hi sunrat - I've been scouring the bios for anything mentioning secure boot and eufi. I can't find any so if they are there, they're hidden
SHSmith
 
Posts: 12
Joined: 2017-12-10 06:12
Location: Fayetteville, NC USA

Re: Can Not Install Debian After Building New Computer

Postby SHSmith » 2017-12-11 03:50

Ok, it pretty much looks like the processor; it's drawing more power than the board can give it. Thank y'all so much for your thoughts and suggestions! I'll update when I get the new one.
SHSmith
 
Posts: 12
Joined: 2017-12-10 06:12
Location: Fayetteville, NC USA

Re: Can Not Install Debian After Building New Computer

Postby SHSmith » 2017-12-12 01:46

UPDATE - I backed the CPU-FSB down to minimum and it is working; I'm installing Debian 9.2 as we speak. Soon as I figure out how to back the voltage down, I'm gonna do that. So, looks like I don't have to rush to get the new CPU. YAY!!! Merry Christmas to all!
SHSmith
 
Posts: 12
Joined: 2017-12-10 06:12
Location: Fayetteville, NC USA

Re: Can Not Install Debian After Building New Computer

Postby 4D696B65 » 2017-12-12 01:48

4D696B65 wrote:
SHSmith wrote:Brianmc, I just saw that. The board and cpu were sold as a combo. CRAP.Looks like new processor time...

Perhaps update the mobo BIOS first. The list Bryanmc posted was for the initial release version. New cpu's were added but can't find that info at msi .
User avatar
4D696B65
 
Posts: 2132
Joined: 2009-06-28 06:09

Re: Can Not Install Debian After Building New Computer

Postby bryanmc » 2017-12-12 13:06

4D696B65 wrote:Perhaps update the mobo BIOS first. The list Bryanmc posted was for the initial release version. New cpu's were added but can't find that info at msi .


That's why I stick with Gigabyte motherboards.

@SHS Glad to see you got it working. Does the bios have a setting to set it to "fail safe settings" or something like that. That will usually take everything down to where it should run almost anything.
bryanmc
 
Posts: 77
Joined: 2016-11-18 12:21

Re: Can Not Install Debian After Building New Computer

Postby SHSmith » 2017-12-23 08:04

UPDATE - The BIOS version on the board is the latest version available. Though I had it running good with the FX-4350, my gf sent me a new fx - 4300 and I installed it tonight(dang those heat sink fins are sharp). Went into the bios and set optimum settings, then booted up. She's running like a top! No probs with Debian 9.2 or Ubuntu 14.04, I think it is; I rarely use the Ubuntu any more. Thanks guys!
SHSmith
 
Posts: 12
Joined: 2017-12-10 06:12
Location: Fayetteville, NC USA

Re: [SOLVED!] Can Not Install Debian After Building New Comp

Postby bryanmc » 2017-12-23 13:37

Thanks for the update. Glad to hear you got it running well.
bryanmc
 
Posts: 77
Joined: 2016-11-18 12:21

Previous

Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

fashionable