Forced blackscreen standby while installing

Help with issues regarding installation of Debian

Forced blackscreen standby while installing

Postby ionahei321 » 2019-09-15 07:35

I was trying a time ago to install debian 10 buster stable on this laptop:

Positivo Motion Q232A [b](some little but important details below)[/b]

-Processor: Intel® Atom® Cherry Trail Z8350 (up to 1.92 GHz, 2 MB Cache, Quad-Core)
-RAM: 2 GB
-Storage: 32 GB, Flash (on-board)
-Display: 14 '' Widescreen LCD 1366 x 768 High Definition (HD) resolution with LED technology
-Video: Intel® HD Graphics Integrated Video Processing
-Part Number: EAN 3001296 | 7896904617610
[b]
-It is a cheap laptop/tablet, is like a big android tablet (android support include on bios)
-The manufacture highly modified bios,etc
-Original system: Windows 10 x86_64
-Lubuntu/Kubuntu 18.04 LTS works but too much bugged, 19.04+ works perfectly but isnt LTS[/b]

Situtation:

-Make bootable using dd
-Install normally, when booting it wont show anything just became in standby/hibernate forced
-I press power button again, it return but 10 seconds return to hibernate

I already tried to disable hibernate on root, but what change is that just wont hibernate again, the black screen still and x11/lightdm/sddm wont open
I tried with LXDE,LXQT and KDE, graphical install
Live test and install, the DE/x11 wont show up, like the install, just a black screen and hibernate

I don't have any log or whatever cause a have to install Ubuntu to post this thread here and i dont understand too much of this things, sorry

Being sincere, I not tried with Debian 10.1 (release now)
But i'm afraid to format all just for a black screen :/

Thanks
ionahei321
 
Posts: 1
Joined: 2019-09-15 07:08

Return to Installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

fashionable