Flightgear scrapped my graphics

Here you can discuss every aspect of Debian. Note: not for support requests!

Flightgear scrapped my graphics

Postby Steve Ford » 2015-07-30 10:41

Hi, I have installed flightgear recently. As well I found the q button to upgrade from Wheezy to Jessie. Lucky me. However, I got rid of flight gear again cuz it scrapped my graphics.

Has someone encounterd graphics issues after the installation of flightgear and can enlighten me on how to fix this?

Thanks,
Steve
Last edited by Steve Ford on 2015-07-30 14:09, edited 1 time in total.
Steve Ford
 
Posts: 11
Joined: 2015-07-30 10:28

Re: Flightgear crapped my graphics

Postby dilberts_left_nut » 2015-07-30 12:13

Steve Ford wrote:As well I found the q button to upgrade from Whezzy to Jessie.
:?:
AdrianTM wrote:There's no hacker in my grandma...
User avatar
dilberts_left_nut
 
Posts: 4831
Joined: 2009-10-05 07:54
Location: enzed

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby Steve Ford » 2015-07-30 14:11

This was "THE" Debian Linux secret. I guess.

However, the graphics wash on the screen while I'm scrolling or some images are building up.

Steve
Steve Ford
 
Posts: 11
Joined: 2015-07-30 10:28

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby thanatos_incarnate » 2015-07-30 15:09

Rick James?
User avatar
thanatos_incarnate
 
Posts: 717
Joined: 2012-11-04 20:36

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby stevepusser » 2015-07-30 17:35

Exactly how did you install flightgear?

And what the heck is the "q" button?
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: GIMP 2.10, Pale Moon 27.9.1, Enlightenment 0.22, Calligra 3.1, VLC 3.0.2, Firefox 60.0, Krita 4.0.3
User avatar
stevepusser
 
Posts: 9536
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby Steve Ford » 2015-08-01 13:57

Hello,

how exactly did I install flight gear?

sudo apt-get install flightgear
and then
sudo apt-get remove flightgear

I think. I then upgraded from Wheezy to Jessie. However, the upgrade didn't fix the graphics issues.

I'm pretty new to Debian Linux. Whatever, on Wheezy you need to kind of escape amidst the upgrade procedure

apt-get upgrade

with the 'q' (quit) key on your keyboard to finally upgrade to Jessie.

Steve
Steve Ford
 
Posts: 11
Joined: 2015-07-30 10:28

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby fireExit » 2015-08-01 14:36

Steve Ford wrote:how exactly did I install flight gear?

sudo apt-get install flightgear
and then
sudo apt-get remove flightgear

Steve Ford wrote:I think. I then upgraded from Wheezy to Jessie. However, the upgrade didn't fix the graphics issues.

those 2 statements don't add up:
- flightgear is not part of the wheezy release;
- you either grab it from a PPA or from another debian release.
In any of those scenarios you should read Don't Break Debian

Steve Ford wrote:on Wheezy you need to kind of escape amidst the upgrade procedure

apt-get upgrade

with the 'q' (quit) key on your keyboard to finally upgrade to Jessie.

it looks like you missed some steps
https://www.debian.org/releases/stable/releasenotes
[read chapter 4 of the relevant arch]
User avatar
fireExit
 
Posts: 559
Joined: 2014-11-20 11:22

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby GarryRicketson » 2015-08-01 15:31

by fireExit »those 2 statements don't add up:
- flightgear is not part of the wheezy release;


Actually it is available in the wheezy repos, but is called FGO,
https://packages.debian.org/wheezy/games/fgo

However some packages that worked for Wheezy, have not yet been
updated, to run in Jessie, as far as I know, those are not available in the
repos for Jessie

Agreed the OP should read the "Don't break Debian" though,...I do not know if
"FGO", (flight gear) is available for Jessie, the current stable version, if it is not, it
would not upgrade correctly, when they upgraded to Jessie.
Review the release notes, as suggested by fireexit.
This thing about the "Q" button, still is a mystery, but one thing for sure, if the OP is trying
to run the Wheezy version of FGO. on Jessie, it would not work, and could have caused
some damage.
User avatar
GarryRicketson
 
Posts: 4797
Joined: 2015-01-20 22:16
Location: Durango, Mexico

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby fireExit » 2015-08-01 16:28

GarryRicketson wrote:Actually it is available in the wheezy repos, but is called FGO,
https://packages.debian.org/wheezy/games/fgo

FGO != flightgear
also from the page you linked
rec: flightgear (>= 2.0.0)
Package not available
User avatar
fireExit
 
Posts: 559
Joined: 2014-11-20 11:22

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby vinnywright » 2015-08-01 17:11

Code: Select all
vinny@debian:~$ apt search flightgear
Sorting... Done
Full Text Search... Done
fgfs-aircraft-base/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear aircraft data - transitional dummy package

fgfs-base/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear base data - transitional dummy package

fgfs-models-base/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear models data - transitional dummy package

fgfs-scenery-base/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear scenery data - transitional dummy package

fgo/stable 1.5.2-1 all
  simple graphical launcher for FlightGear

fgrun/stable 3.0.0-2 amd64
  graphical frontend for running FlightGear

flightgear/stable 3.0.0-5 amd64
  Flight Gear Flight Simulator

flightgear-data-ai/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear Flight Simulator -- standard AI data

flightgear-data-aircrafts/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear Flight Simulator -- standard aircraft

flightgear-data-all/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear Flight Simulator - virtual package

flightgear-data-base/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear Flight Simulator -- base files

flightgear-data-models/stable 3.0.0-3 all
  FlightGear Flight Simulator -- standard models


Debian-8-kde

VINNY
system76 Bonox8
i7 4core HT 8MB L3 2.9GHz
16GB RAM
Nvidia GTX 860M 4GB RAM 1152 cuda cores
Image
User avatar
vinnywright
 
Posts: 22
Joined: 2015-06-07 20:40

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby Steve Ford » 2015-08-02 09:46

How do I fix this? Can I safely revert to Wheezy somehow?

Steve
Steve Ford
 
Posts: 11
Joined: 2015-07-30 10:28

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby GarryRicketson » 2015-08-02 13:21

There might be a better solution, but I use a different partition, one for Debian 8 (jessie) another
for Debian Wheezy 7.8, also 2 other partitions, for some other distros I work with, but that does
not matter much.
If you still have a Wheezy ISO, that might be the easiest thing to do, resize the partition, make a new one for wheezy, install it.
User avatar
GarryRicketson
 
Posts: 4797
Joined: 2015-01-20 22:16
Location: Durango, Mexico

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby WeLoveDebian » 2015-08-06 16:12

FlightGear used to be good. Now it's just garbage, unoptimized code, poor performance and development. What can one expect from developers who say "yeah we have 16/32 GB of RAM so we're coding FG to use that. We don't care how much RAM you've got, FG is our product"? Yeah, I'm guessing they don't know what kind of people use a FREE flight simulator the most.

Go for X-Plane 10, it's by far the best flight simulator for home/business consumers. You can download the Free demo to test it out: you'll be surprised ;)
WeLoveDebian
 
Posts: 109
Joined: 2014-03-16 23:00

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby stevepusser » 2015-08-06 21:23

Steve Ford wrote:How do I fix this? Can I safely revert to Wheezy somehow?

Steve


It's hard to say--you say you hit "q" for quit during the upgrade, and did not say how you attempted to install FG on Wheezy or Jessie. We have no way of knowing just how your system is broken.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: GIMP 2.10, Pale Moon 27.9.1, Enlightenment 0.22, Calligra 3.1, VLC 3.0.2, Firefox 60.0, Krita 4.0.3
User avatar
stevepusser
 
Posts: 9536
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: Flightgear scrapped my graphics

Postby Steve Ford » 2015-08-07 05:42

I actually first installed Flight Gear. Then I noticed FG was responding slowly. Therefore, I removed FG. again. After that, I upgraded to Jessie. To upgrade from Wheezy to Jessie you need to press q amids the installation procedure. This does not quit the upgrade but the first part of it. After you have had pressed q the upgrade has been processing normally.

If you don't quit, the upgrade isn't installed (q quits all of the text of acknowledgements ). On my pc right now, Jessie is installed as an upgrade not from CD.

Steve
Last edited by Steve Ford on 2015-08-10 16:13, edited 2 times in total.
Steve Ford
 
Posts: 11
Joined: 2015-07-30 10:28

Next

Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

fashionable