Page 1 of 1

Setting High Speed PWM on ATTiny85

PostPosted: 2017-06-26 09:11
by nanawhite107
I am having trouble setting up high speed pwm on my Attiny85. I need to use the PCK, at a speed of 400kHz. I believe that I have followed the data sheet correctly, but for some reason, the timer interrupt flags are not working.

If I program the device, the output of the corresponding pin is a constant 5V.

If I comment out the PCK setup and use the system clock instead, the flags are correctly set and PWM works fine. The code is posted. I apologize for the formatting and comments. Any thoughts as to why the flags aren't setting and the PWM isn't working?

Re: Setting High Speed PWM on ATTiny85

PostPosted: 2017-06-26 09:12
by arochester
What does this have to do with Debian?

Re: Setting High Speed PWM on ATTiny85

PostPosted: 2017-06-26 11:37
by GarryRicketson
Edited,... I realized I posted a bad link , also looks like the other problem
has been taken care of.
So I edited and removed everything.
Thank you

Re: Setting High Speed PWM on ATTiny85

PostPosted: 2017-06-26 11:56
by pylkko
There is a forum called avrfreaks where professional and hobbyists discuss avr microcontroller programming using Linux and other OS. Ask there.

This place you can ask about setting up a environment on Debian and get better answers than elsewhere, but other technical questions about the actual code you ate not likely to get good responses for

I suspect that you need to set the clock to 8 mhz and perhaps set a fuse. Read the data sheet and the errata. I have some vague recollection that 400 mhz pwm is possible but that there was some catch/problem. Attinys are not like atmegas in many respects