outlook 2013 IMAP

If it doesn't relate to Debian, but you still want to share it, please do it here

outlook 2013 IMAP

Postby tendouser » 2018-02-02 20:30

Can anybody share with me about Outlook 2013 using IMAP and SSL. Mails were not syncing; I had to uncheck SSL option to solve this issue.
I appreciate any help!

I use Debian, but a company I provide them support is running Windows 10.

Regards from sunny Panama.
tendouser
 
Posts: 12
Joined: 2018-02-02 20:19

Re: outlook 2013 IMAP

Postby bw123 » 2018-02-02 21:20

tendouser wrote:Can anybody share with me about Outlook 2013 using IMAP and SSL. Mails were not syncing; I had to uncheck SSL option to solve this issue.
I appreciate any help!

I use Debian, but a company I provide them support is running Windows 10.

Regards from sunny Panama.


Thanks for the visual about Panama!!

Maybe they need a w10 support person?
User avatar
bw123
 
Posts: 3278
Joined: 2011-05-09 06:02
Location: TN_USA

Re: outlook 2013 IMAP

Postby dotlj » 2018-02-02 21:20

Greetings to you in sunny Panama.
I'm not sure that I understand. You use Debian yourself. You provide support to a company using Microsoft Outlook connecting by IMAP to a mail server to sync their email? Is that right?
Or, you are trying to connect to an IMAP server on your Debian? I use Thunderbird for several IMAP accounts, it works without any problems and all using SSL.
Or, something else?
User avatar
dotlj
 
Posts: 599
Joined: 2009-12-25 17:21

Re: outlook 2013 IMAP

Postby tendouser » 2018-02-02 21:44

bw123 wrote:
tendouser wrote:Can anybody share with me about Outlook 2013 using IMAP and SSL. Mails were not syncing; I had to uncheck SSL option to solve this issue.
I appreciate any help!

I use Debian, but a company I provide them support is running Windows 10.

Regards from sunny Panama.


Thanks for the visual about Panama!!

Maybe they need a w10 support person?


Well, everything was ok until this last monday; I was looking for a new update or something else to cause that issue but didn't find any of the outlook updates suggested in other forums (updates causing this issue).

Weird.
tendouser
 
Posts: 12
Joined: 2018-02-02 20:19

Re: outlook 2013 IMAP

Postby tendouser » 2018-02-02 21:46

dotlj wrote:Greetings to you in sunny Panama.
I'm not sure that I understand. You use Debian yourself. You provide support to a company using Microsoft Outlook connecting by IMAP to a mail server to sync their email? Is that right?
Or, you are trying to connect to an IMAP server on your Debian? I use Thunderbird for several IMAP accounts, it works without any problems and all using SSL.
Or, something else?


Yes I use Debian but I provide support to Outlook users.

Cheers.
tendouser
 
Posts: 12
Joined: 2018-02-02 20:19

Re: outlook 2013 IMAP

Postby steve_v » 2018-02-03 08:23

tendouser wrote:Yes I use Debian but I provide support to Outlook users.

Is the IMAP server you are connecting to running on a Debian machine? If so, what IMAP server is it running? Dovecot?
The first step is to look at your server logs when outbreak tries to connect, the answer is most likely there. There may be client-side logs as well, but I don't use Windoze so I have no idea where you would find them.
My money is on a cypher mismatch, or possibly a certificate error, but I have no Idea what M$ products support these days.

If neither the client nor server is running Debian, there's no point asking here, regardless of what OS you personally use. You'll have to ask Microsoft.
steve_v
 
Posts: 695
Joined: 2012-10-06 05:31
Location: New Zealand

Re: outlook 2013 IMAP

Postby tendouser » 2018-02-19 20:18

Hi Guys,

It was NOD32 blocking folders syncing; added to the Protocol Filtering - Exclusion List and issue is gone.

Thanks anyway guys!
tendouser
 
Posts: 12
Joined: 2018-02-02 20:19


Return to Offtopic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

fashionable