Login screen not appearing after upgrade to Jessie

New to Debian (Or Linux in general)? Ask your questions here!

Re: Login screen not appearing after upgrade to Jessie

Postby stevepusser » 2014-10-04 03:21

yzT wrote:your problem is an incompatibility between ATI cards and the latest kernel.

I didn't test in depth, but the current kernel 3.16 and its radeon driver are not working properly. If you want to install fglrx, you need to downgrade to kernel 3.13 as it's the latest supported by the beta version (14.6)


Actually, you can safely install the Sid fglrx packages in Jessie and Wheezy, and they are patched to build with the 3.14 at least through the 3.16 kernel. They were also easy to backport on a Wheezy base to go along with a backported 3.16 Liquorix kernel. I don't know what's keeping them out of Jessie.

The driver source straight from AMD will have those problems, though.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: GIMP 2.10.6, Pale Moon 28.1.0, wine-staging 3.16, qBittorrent 4.1.3, Linux kernel 4.18.8, virtualbox 5.2.18
User avatar
stevepusser
 
Posts: 9920
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: Login screen not appearing after upgrade to Jessie

Postby yzT » 2014-10-04 10:01

JulietLindv wrote:Anyway way to roll back to the previous state?

yes, clone your root directory with CloneZilla before attempting to upgrade.
User avatar
yzT
 
Posts: 243
Joined: 2012-12-10 14:28

Re: Login screen not appearing after upgrade to Jessie

Postby peter_irich » 2014-10-04 11:27

I have troubles with fglrx in Jessie too. After system has booting, graphics mode usually not settled and I got login in text mode.
I log in as root and restart my DM:
Code: Select all
/etc/init.d/kdm restart

after this graphics mode usually starts.

Peter.
peter_irich
 
Posts: 1230
Joined: 2009-09-10 20:15
Location: Saint-Petersburg, Russian Federation

Re: Login screen not appearing after upgrade to Jessie

Postby Cre8ted4 » 2018-09-01 09:48

:D I use sparkylinux also had no login screen witch is debian also i fixed it with

((((((((( HOLD- ALT+CTRL+F1 LOGIN:USER---PASS THEN SWITCHED TO ALT+CTRL+F7 AND FOUND THE GUI ))))))))))))

ps i also got a black screen after i installed ,updated and rebooted this worked for me ... hope it works for you smileys if it worked........
Cre8ted4
 
Posts: 1
Joined: 2018-09-01 09:38

Previous

Return to Beginners Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

fashionable