[SOLVED] apt-get update doesn't work in safe mode

New to Debian (Or Linux in general)? Ask your questions here!

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby Mephistopheles » 2017-08-27 11:37

kedaha wrote:OK, as root run this:
Code: Select all
# dhclient


After running said command, the terminal outputs this:
Code: Select all
RTNETLINK answers: File exists
Mephistopheles
 
Posts: 20
Joined: 2017-08-25 07:13

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby kedaha » 2017-08-27 11:40

How about:
Code: Select all
iwlist scan
Mate DE & OSSv4.
LaMp, WordPress; ispmail
Debian Stable & Software

Words, as is well known, are the great foes of reality. Joseph Conrad.
User avatar
kedaha
 
Posts: 2797
Joined: 2008-05-24 12:26

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby Mephistopheles » 2017-08-27 11:41

kedaha wrote:How about:
Code: Select all
iwlist scan


The output reads
Code: Select all
bash: iwlist: command not found
Last edited by Mephistopheles on 2017-08-27 11:51, edited 1 time in total.
Mephistopheles
 
Posts: 20
Joined: 2017-08-25 07:13

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby kedaha » 2017-08-27 11:41

Assuming you've already read wiki.debian.org/WiFi/HowToUse#Command_Line
Mate DE & OSSv4.
LaMp, WordPress; ispmail
Debian Stable & Software

Words, as is well known, are the great foes of reality. Joseph Conrad.
User avatar
kedaha
 
Posts: 2797
Joined: 2008-05-24 12:26

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby Mephistopheles » 2017-08-27 11:48

kedaha wrote:Assuming you've already read wiki.debian.org/WiFi/HowToUse#Command_Line


I get the same error when typing iwconfig, and I've installed connman but can't seem to access it from the terminal.
Mephistopheles
 
Posts: 20
Joined: 2017-08-25 07:13

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby Lysander » 2017-08-27 11:50

OP, you are not learning anything. You are now only looking for quick fixes. It's the equivalent of moving to another country and repeating stock phrases to the locals rather than learning the language from base. In addition to that, the gfx card-related 'fix' that you found after reading one of the links I posted was very easy to find.

You're turning into a help vampire. Get off the forums, read the Debian Wiki [or alternately, leave the house]. I'm out.
User avatar
Lysander
 
Posts: 349
Joined: 2017-02-23 10:07
Location: London

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby Mephistopheles » 2017-08-27 12:01

Lysander wrote:OP, you are not learning anything. You are now only looking for quick fixes. It's the equivalent of moving to another country and repeating stock phrases to the locals rather than learning the language from base. In addition to that, the gfx card-related 'fix' that you found after reading one of the links I posted was very easy to find.

You're turning into a help vampire. Get off the forums, read the Debian Wiki [or alternately, leave the house]. I'm out.


No, you're right and I apologise, instead of reading and trying to take things in I'm just taking what I'm being told and trying to do it in hopes of an easy fix and that's stupid and unfair of me. For now I'll stick to the Wiki and read through it in regards to any problems I have. Thank you for whatever help you did give me, and the same goes to everyone else who gave me advice and helped me out. I appreciate it more than I may make it seem. I'm going to just use the Wiki for advice from now on.
Mephistopheles
 
Posts: 20
Joined: 2017-08-25 07:13

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby kedaha » 2017-08-27 12:05

I too think you should be able to solve it now; you're very close.
Of course, you just need to connect to the router wirelessly so you need to enter the password.
Try connecting directly to the router, not through the booster.
Mate DE & OSSv4.
LaMp, WordPress; ispmail
Debian Stable & Software

Words, as is well known, are the great foes of reality. Joseph Conrad.
User avatar
kedaha
 
Posts: 2797
Joined: 2008-05-24 12:26

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby dilberts_left_nut » 2017-08-27 12:56

Mephistopheles wrote:I think the reason it classes it as an Ethernet connection is because I'm connected to the wifi booster via an ethernet cable, but the connection is still wireless.

No.
It is ethernet.
Post output of 'ip a'
AdrianTM wrote:There's no hacker in my grandma...
User avatar
dilberts_left_nut
 
Posts: 4691
Joined: 2009-10-05 07:54
Location: enzed

Re: apt-get update doesn't work in safe mode

Postby Mephistopheles » 2017-08-27 14:15

dilberts_left_nut wrote:
Mephistopheles wrote:I think the reason it classes it as an Ethernet connection is because I'm connected to the wifi booster via an ethernet cable, but the connection is still wireless.

No.
It is ethernet.
Post output of 'ip a'


The output of "ip a" is as follows:

Code: Select all
1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1
    link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
       valid_lft forever preferred_lft forever
    inet6 ::1/128 scope host
       valid_lft forever preferred_lft forever
2: enp3s0: <BROADCAST,MULTICAST,DYNAMIC,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP group default qlen 1000
    link/ether 40:8d:5c:e1:fe:77 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 192.168.1.193/24 brd 192.168.1.255 scope global dynamic enp3s0
       valid_lft 85281sec preferred_lft 85281sec
    inet6 fe80::428d:5cff:fee1:fe77/64 scope link
       valid_lft forever preferred_lft forever
Mephistopheles
 
Posts: 20
Joined: 2017-08-25 07:13

Previous

Return to Beginners Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

fashionable