Sound problem on Debian 10

New to Debian (Or Linux in general)? Ask your questions here!

Sound problem on Debian 10

Postby grobar87 » 2020-11-22 15:51

Hi,
When i start some application like vlc, audacious or youtube video there is constant noise on laptop speakers. I try with headphones but same problem.
Everything works fine before. I use alsa with pulseaudio on top of it.
My microphone is on mute.
Any ideas?
Thanks and sorry for my bad english.
User avatar
grobar87
 
Posts: 15
Joined: 2010-10-02 15:07

Re: Sound problem on Debian 10

Postby bester69 » 2020-11-25 15:42

grobar87 wrote:Hi,
When i start some application like vlc, audacious or youtube video there is constant noise on laptop speakers. I try with headphones but same problem.
Everything works fine before. I use alsa with pulseaudio on top of it.
My microphone is on mute.
Any ideas?
Thanks and sorry for my bad english.


Install pavucontrol to try to see what might be wrong .. also use same /etc/pulse/default.pa from stretch on buster...
and restart pulseaudio configuration:
0- purge pulseaudio: rm -rf .config/pulse/
1- restart configuration: pulseaudio -k
2- reboot just in case, after 1 and 2

I dont know, I migrated to buster, and pulseaudio didnt work until I followed previous steps.. (I had to copy default.pa)
bester69 wrote:You wont change my mind when I know Im right, Im not an ...
User avatar
bester69
 
Posts: 1802
Joined: 2015-04-02 13:15


Return to Beginners Questions

Who is online

Users browsing this forum: andredahl and 14 guests

fashionable