Debian suddenly lost graphical interface

New to Debian (Or Linux in general)? Ask your questions here!

Debian suddenly lost graphical interface

Postby victor_dy » 2020-12-28 22:25

My vm runs on a debian os and it has worked well until suddenly the window keeps flashing. I turned it down and then when I came back and re-logged in, the graphical interface is gone. Now the logging in is shown as :

[![No-graphical-interface][1]][1]


Info :

debian : debian-10.7.0-amd64-xfce-CD-1.iso for Debian ISO image
host : Win 10
virtualbox : VirtualBox 6.1.16

Any idea what happened and how to fix this ?

PS: it seems that the case happens when it's going to idle mode.
PS2 : if I logged in in the no-GUI mode, and use command `startx`, I will enter into the graphical interface, but with no response at all, except the mouse could move.
PS3 : I also notice that in start-up, there seems to be some `sensor not found error`[![enter image description here][2]][2]


[1]: https://i.stack.imgur.com/ZrB5I.png
[2]: https://i.stack.imgur.com/xBt0U.png
victor_dy
 
Posts: 1
Joined: 2020-12-28 22:22

Re: Debian suddenly lost graphical interface

Postby stevepusser » 2020-12-30 02:02

Perhaps letting us know what GUI took a Yuletide holiday might help.
MX Linux packager and developer
User avatar
stevepusser
 
Posts: 12182
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: Debian suddenly lost graphical interface

Postby Head_on_a_Stick » 2020-12-30 18:32

Did you check the X.Org log after running 'startx'? It should be under ~/.local/share/xorg/.
Black Lives Matter

Debian buster-backports ISO image: for new hardware support
User avatar
Head_on_a_Stick
 
Posts: 13041
Joined: 2014-06-01 17:46
Location: /dev/chair


Return to Beginners Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests

fashionable