[SOLVED]i cant starx KDE after last update

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

[SOLVED]i cant starx KDE after last update

Postby angi99552 » 2017-11-17 23:56

i no opened my debian 8 for about 2 weeks, when i opened it and update some libraries, after reboot, debian cant run the server X.

i tried to use "startx" command:
Image

what is the problem?
what i can do for resolve?

i'm using debian 8
Last edited by angi99552 on 2017-11-18 19:29, edited 1 time in total.
angi99552
 
Posts: 16
Joined: 2017-02-09 12:46

Re: i cant starx KDE after last update

Postby Segfault » 2017-11-18 00:22

Why don't you believe what it is telling to you? :?: If you have difficulties to interpret the log then use pastbinit utility and give us the link.
Segfault
 
Posts: 552
Joined: 2005-09-24 12:24

Re: i cant starx KDE after last update

Postby angi99552 » 2017-11-18 17:08

/var/log/Xorg.0.log
Code: Select all
[   595.193]
X.Org X Server 1.16.4
Release Date: 2014-12-20
[   595.194] X Protocol Version 11, Revision 0
[   595.195] Build Operating System: Linux 4.9.0-4-amd64 x86_64 Debian
[   595.196] Current Operating System: Linux debian 3.16.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.16.43-2+deb8u5 (2017-09-19) x86_64
[   595.196] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.16.0-4-amd64 root=UUID=8afa3f1b-422b-4f94-9f14-3602bb624252 ro quiet
[   595.198] Build Date: 14 October 2017  10:41:31AM
[   595.198] xorg-server 2:1.16.4-1+deb8u2 (http://www.debian.org/support)
[   595.199] Current version of pixman: 0.32.6
[   595.200]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
   to make sure that you have the latest version.
[   595.200] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
   (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[   595.204] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Sat Nov 18 18:16:06 2017
[   595.204] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
[   595.205] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[   595.205] (==) ServerLayout "aticonfig Layout"
[   595.205] (**) |-->Screen "aticonfig-Screen[0]-0" (0)
[   595.205] (**) |   |-->Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
[   595.205] (**) |   |-->Device "aticonfig-Device[0]-0"
[   595.205] (==) Automatically adding devices
[   595.205] (==) Automatically enabling devices
[   595.205] (==) Automatically adding GPU devices
[   595.205] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[   595.205]    Entry deleted from font path.
[   595.205] (==) FontPath set to:
   /usr/share/fonts/X11/misc,
   /usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
   /usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
   /usr/share/fonts/X11/Type1,
   /usr/share/fonts/X11/100dpi,
   /usr/share/fonts/X11/75dpi,
   built-ins
[   595.205] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[   595.205] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
   If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[   595.205] (II) Loader magic: 0x562035cc1d80
[   595.205] (II) Module ABI versions:
[   595.205]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[   595.205]    X.Org Video Driver: 18.0
[   595.205]    X.Org XInput driver : 21.0
[   595.205]    X.Org Server Extension : 8.0
[   595.207] (--) PCI:*(0:0:1:0) 1002:9874:103c:80b5 rev 196, Mem @ 0xd0000000/268435456, 0xf0800000/8388608, 0xff700000/262144, I/O @ 0x0000f000/256, BIOS @ 0x????????/131072
[   595.207] (--) PCI: (0:4:0:0) 1002:6900:103c:80b5 rev 129, Mem @ 0xe0000000/268435456, 0xf0000000/2097152, 0xff300000/262144, I/O @ 0x0000d000/256, BIOS @ 0x????????/131072
[   595.207] (II) "glx" will be loaded by default.
[   595.207] (II) LoadModule: "glx"
[   595.207] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[   595.208] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[   595.208]    compiled for 1.16.4, module version = 1.0.0
[   595.208]    ABI class: X.Org Server Extension, version 8.0
[   595.208] (==) AIGLX enabled
[   595.208] (II) LoadModule: "fglrx"
[   595.208] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
[   595.233] (II) Module fglrx: vendor="FireGL - AMD Technologies Inc."
[   595.233]    compiled for 1.4.99.906, module version = 15.30.3
[   595.233]    Module class: X.Org Video Driver
[   595.233] (II) Loading sub module "fglrxdrm"
[   595.233] (II) LoadModule: "fglrxdrm"
[   595.233] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/linux/libfglrxdrm.so
[   595.234] (II) Module fglrxdrm: vendor="FireGL - AMD Technologies Inc."
[   595.234]    compiled for 1.4.99.906, module version = 15.30.3
[   595.234] (II) AMD Proprietary Linux Driver Version Identifier:15.30.3
[   595.234] (II) AMD Proprietary Linux Driver Release Identifier: UNSUPPORTED-15.302                   
[   595.234] (II) AMD Proprietary Linux Driver Build Date: Dec 17 2015 02:43:16
[   595.234] (++) using VT number 1

[   595.234] (--) controlling tty is VT number 1, auto-enabling KeepTty
[   595.234] (WW) Falling back to old probe method for fglrx
[   595.250] (II) Loading PCS database from /etc/ati/amdpcsdb /etc/ati/amdpcsdb.default
[   595.253] ukiDynamicMajor: found major device number 250
[   595.253] ukiDynamicMajor: found major device number 250
[   595.253] ukiOpenByBusid: Searching for BusID PCI:0:1:0
[   595.253] ukiOpenDevice: node name is /dev/ati/card0
[   595.253] ukiOpenDevice: open result is 9, (OK)
[   595.253] (EE)
[   595.253] (EE) Backtrace:
[   595.253] (EE) 0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x56) [0x562035a3a026]
[   595.253] (EE) 1: /usr/bin/X (0x562035883000+0x1bb219) [0x562035a3e219]
[   595.254] (EE) 2: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x7fc664df8000+0x350e0) [0x7fc664e2d0e0]
[   595.254] (EE) 3: /usr/lib/libatiuki.so.1 (0x7fc6614f0000+0xaef0) [0x7fc6614faef0]
[   595.254] (EE) 4: /usr/lib/libatiuki.so.1 (ukiPcsLoadToKernel+0x67) [0x7fc6614fade7]
[   595.254] (EE) 5: /usr/lib/libatiuki.so.1 (0x7fc6614f0000+0xa05c) [0x7fc6614fa05c]
[   595.254] (EE) 6: /usr/lib/libatiuki.so.1 (0x7fc6614f0000+0x9088) [0x7fc6614f9088]
[   595.254] (EE) 7: /usr/lib/libatiuki.so.1 (ukiOpen+0x45) [0x7fc6614f55e5]
[   595.254] (EE) 8: /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so (xdl_xs116_atiddxPxEarlyCheck+0x51) [0x7fc661d43741]
[   595.255] (EE) 9: /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so (xdl_xs116_atiddxProbe+0xd7f) [0x7fc661d228bf]
[   595.255] (EE) 10: /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so (atiddxProbe+0xd) [0x7fc661b09ecd]
[   595.255] (EE) 11: /usr/bin/X (xf86BusConfig+0x46) [0x56203590eee6]
[   595.255] (EE) 12: /usr/bin/X (InitOutput+0x950) [0x56203591d470]
[   595.255] (EE) 13: /usr/bin/X (0x562035883000+0x5b59a) [0x5620358de59a]
[   595.255] (EE) 14: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (__libc_start_main+0xf5) [0x7fc664e19b45]
[   595.255] (EE) 15: /usr/bin/X (0x562035883000+0x45ade) [0x5620358c8ade]
[   595.256] (EE)
[   595.256] (EE) Segmentation fault at address 0x8
[   595.256] (EE)
Fatal server error:
[   595.256] (EE) Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
[   595.256] (EE)
[   595.256] (EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
    at http://wiki.x.org
 for help.
[   595.256] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
[   595.256] (EE)
angi99552
 
Posts: 16
Joined: 2017-02-09 12:46

Re: i cant starx KDE after last update

Postby dilberts_left_nut » 2017-11-18 18:31

Where did you get that fglrx driver from?
AdrianTM wrote:There's no hacker in my grandma...
User avatar
dilberts_left_nut
 
Posts: 4703
Joined: 2009-10-05 07:54
Location: enzed

Re: i cant starx KDE after last update

Postby angi99552 » 2017-11-18 19:29

dilberts_left_nut wrote:Where did you get that fglrx driver from?

Right! I have install radeon-crimson-15.12-15.302-151217a-297685e downloaded by the amd official site and the problem is solved
angi99552
 
Posts: 16
Joined: 2017-02-09 12:46


Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: cryptoa and 3 guests

fashionable