Unable to boot on Xen Hypervisor EFI

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

Unable to boot on Xen Hypervisor EFI

Postby berillions » 2017-07-13 21:15

Hi,

i installed yesterday a fresh Debian Sid on my new desktop :

Code: Select all
Processor : AMD Ryzen 1700X
MB : Asus X370 PRIME
GPU : Amd rx560


I have the kernel 4.11 and i installed Xen 4.8 from the repository. My Debian is installed with the UEFI mod so all my partitions are GPT.
For the first time when i boot on Xen EFI, i had this message :

Code: Select all
Loading Xen 4.8-amd64.efi ...
error: invalid arch-dependent ELF magic.
Loading Linux 4.11.0-1-amd64 ...
error: you need to load the kernel first.
Loading initial ramdisk ...
error: you need to load the kernel first.


I follow the how-to here : http://wiki.xenproject.org/wiki/Xen_EFI
when i launch the efibootmgr command for Xen, i have this :

Code: Select all
root@debian-desktop:# efibootmgr -w -L Xen -l "\EFI\Xen\xen-4.8-amd64.efi" -c
BootCurrent: 0000
Timeout: 1 seconds
BootOrder: 0002,0000,0001
Boot0000* debian
Boot0001* Hard Drive
Boot0002* Xen


Unfortunatly, when i choose Xen hypervisor EFI in the grub, i still have the previous error. If i choose Xen 'normal' (no-EFI), the system hangs.
I know that Xen and EFI is not completly out-of-box so i would like to know if it's possible to install Debian with Legacy BIOS mode, runs Xen no-EFI and create a VM with UEFI mode (like Windows 10)

Thanks for your help,
Maxime
berillions
 
Posts: 39
Joined: 2010-06-12 18:40
Location: Nancy (France)

Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

fashionable