lvm issue with usb PV

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

lvm issue with usb PV

Postby alysher » 2017-08-06 02:12

hey all i have a minor issue here with lvm and a usb external drive not showing up on boot(even though its always pluged in. i have searched everywhere i can possibly think to look and havent come up with an answer.

these are the relevant status messages:

Code: Select all
● lvm2-activation-early.service - Activation of LVM2 logical volumes
   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/lvm2-activation-early.service; enabled)
   Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2017-08-05 18:54:07 PDT; 17min ago
     Docs: man:lvm(8)
           man:vgchange(8)
  Process: 327 ExecStart=/sbin/lvm vgchange -aay --sysinit (code=exited, status=5)
 Main PID: 327 (code=exited, status=5)

Aug 05 18:54:05 Nebuchadnezzar lvm[327]: Couldn't find device with uuid ONM1WM-ffw0-ttgI-kXRZ-EkcQ-DZhb-6mcIOz.
Aug 05 18:54:06 Nebuchadnezzar lvm[327]: Refusing activation of partial LV media/plex.  Use '--activationmode partial' to override.
Aug 05 18:54:06 Nebuchadnezzar lvm[327]: 0 logical volume(s) in volume group "media" now active
Aug 05 18:54:06 Nebuchadnezzar lvm[327]: 9 logical volume(s) in volume group "system" now active
Aug 05 18:54:07 Nebuchadnezzar systemd[1]: lvm2-activation-early.service: main process exited, code=exited, status=5/NOTINSSTALLED
Aug 05 18:54:07 Nebuchadnezzar systemd[1]: Failed to start Activation of LVM2 logical volumes.
Aug 05 18:54:07 Nebuchadnezzar systemd[1]: Unit lvm2-activation-early.service entered failed state.


Code: Select all
● lvm2-activation.service - Activation of LVM2 logical volumes
   Loaded: loaded (/lib/systemd/system/lvm2-activation.service; enabled)
   Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2017-08-05 18:54:09 PDT; 17min ago
     Docs: man:lvm(8)
           man:vgchange(8)
  Process: 416 ExecStart=/sbin/lvm vgchange -aay --sysinit (code=exited, status=5)
 Main PID: 416 (code=exited, status=5)

Aug 05 18:54:07 Nebuchadnezzar systemd[1]: Starting Activation of LVM2 logical volumes...
Aug 05 18:54:09 Nebuchadnezzar lvm[416]: Couldn't find device with uuid ONM1WM-ffw0-ttgI-kXRZ-EkcQ-DZhb-6mcIOz.
Aug 05 18:54:09 Nebuchadnezzar lvm[416]: Refusing activation of partial LV media/plex.  Use '--activationmode partial' to override.
Aug 05 18:54:09 Nebuchadnezzar lvm[416]: 0 logical volume(s) in volume group "media" now active
Aug 05 18:54:09 Nebuchadnezzar lvm[416]: 9 logical volume(s) in volume group "system" now active
Aug 05 18:54:09 Nebuchadnezzar systemd[1]: lvm2-activation.service: main process exited, code=exited, status=5/NOTINSSTALLED
Aug 05 18:54:09 Nebuchadnezzar systemd[1]: Failed to start Activation of LVM2 logical volumes.
Aug 05 18:54:09 Nebuchadnezzar systemd[1]: Unit lvm2-activation.service entered failed state.


the system will go into emergency mode if i put an entry in fstab for this volume, and if i control-D at the prompt the system boots fine, however if i dont the system will boot to the login prompt(albeit with errors)

i have been running systemctl restart lvm2-activation-early.service and systemctl restart lvm2-activation.service after booting to be able to mount the volume, however my object at this point is to automount the lvm volume on boot.
alysher
 
Posts: 28
Joined: 2010-12-02 07:35

Re: lvm issue with usb PV

Postby alysher » 2017-08-08 21:54

Does anyone have any kind of idea where I can start
alysher
 
Posts: 28
Joined: 2010-12-02 07:35


Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

fashionable