[SOLVED] firmware: failed to load ar3k/AthrBT_0x00000200.dfu

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

[SOLVED] firmware: failed to load ar3k/AthrBT_0x00000200.dfu

Postby JMGama » 2018-01-10 22:00

firmware: failed to load ar3k/AthrBT_0x00000200.dfu (-2)

Hi I'm using debian 9 in my MSI GS60 2QE and i cant use the Bluetooth, looks like there is a problem with the ar3k firmware.
I already install the firmware-atheros

Kernel: 4.9.0-5-amd64
Debian 9
gnome


Here whe see the info with the next command
Code: Select all
dmesg | grep -i bluetooth


Code: Select all
[    8.338645] Bluetooth: Core ver 2.22
[    8.338660] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[    8.338663] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[    8.338665] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[    8.338673] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[    8.605326] Bluetooth: Loading patch file failed
[   22.969895] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[   22.969896] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[   22.969898] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
Last edited by JMGama on 2018-01-11 05:48, edited 1 time in total.
JMGama
 
Posts: 2
Joined: 2018-01-10 21:46

Re: firmware: failed to load ar3k/AthrBT_0x00000200.dfu (-2)

Postby stevepusser » 2018-01-11 01:04

Possibly it is related this MSI problem on Ubuntu that throws the same message: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... ug/1542743

Turns out to be an error by Qualcomm for the device ID that requires torturous workarounds.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: GIMP 2.10.2, Pale Moon 27.9.3, wine-staging 3.10, QuiteRSS 0.18.11, Linux kernel 4.17, Krita 4.0.4
User avatar
stevepusser
 
Posts: 9632
Joined: 2009-10-06 05:53

[SOLUTION] firmware: failed to load ar3k/AthrBT_0x00000200.d

Postby JMGama » 2018-01-11 05:47

Just install this deb module and seems to work perfect!!
https://launchpad.net/~hanipouspilot/+archive/ubuntu/bluetooth/+files/btusb-lp1542743-dkms_0.2~4.8_all.deb

The error steal showing at the dmesg log, but the bluetooth device is working perfectly.
You can see more about this problem at this link:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/bluez/+bug/1542743
JMGama
 
Posts: 2
Joined: 2018-01-10 21:46


Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

fashionable