No internet connection

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

No internet connection

Postby nikolasdequeiroz » 2018-04-03 14:07

Hi,


I'm getting some trouble with the internet connection on my Debian server. I was using just one interface and when i configured the second one i lost my internet connection.


/etc/network/interfaces

#The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

#The primary network interface

auto eth0
iface eth0 inet static
address 10.20.0.210
netmask 255.255.0.0
gateway 10.20.0.1

auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.167.1.103
netmask 255.255.255.0

auto eth1:1
iface eth1:1 inet static
address 192.167.7.252
netmask 255.255.255.0


******************************************************************
/etc/resolv.conf

domain mshome.net
search mshome.net
nameserver 192.168.137.1


I tried to change the nameserver(to 172.20.221.30) on resolv.conf file but nothing happens...
nikolasdequeiroz
 
Posts: 2
Joined: 2018-04-03 13:56

Re: No internet connection

Postby shep » 2018-04-03 14:29

Should the forum assume you have already verified that udev is detecting the second card and loading the appropriate module?
From this Arch wiki https://wiki.archlinux.org/index.php/Network_configuration
For computers with multiple NICs, it is important to have fixed interface names. Many configuration problems are caused by interface name changing.


Should we assume that you are using an older version of Debian as interface naming changed in Debian 9 See
https://www.freedesktop.org/wiki/Software/systemd/PredictableNetworkInterfaceNames/

The Arch wiki has a good run down on trouble shooting
shep
 
Posts: 228
Joined: 2011-03-15 15:22

Re: No internet connection

Postby nikolasdequeiroz » 2018-04-03 16:11

I'm using both devices already, i'm monitoring some devices via SNMP with no problems. I'm using Debian 8.10

I ran the lspci -v command and both interfaces are configured and using the same kernel drive (r8169). After i ran the dmesg | grep r8169 and both interfaces are loaded.


Maybe the problem is in my resolv.conf file, but i'm not sure about that
nikolasdequeiroz
 
Posts: 2
Joined: 2018-04-03 13:56


Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

fashionable