[SOLVED]Netinstall Doesn't See Two Monitors; Full Distros Do

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

[SOLVED]Netinstall Doesn't See Two Monitors; Full Distros Do

Postby LaneLester » 2018-11-05 13:50

I have several partitions on my drive that I use for different distros. The full distros always detect the two monitors connected to one graphics card with digital and analog outputs. My netinstall distro detects only one output and displays the same screen on both monitors.

xrandr in netinstall gives this result:

xrandr: Failed to get size of gamma for output default
Screen 0: minimum 640 x 480, current 1280 x 1024, maximum 1280 x 1024
default connected 1280x1024+0+0 0mm x 0mm
1280x1024 0.00*
640x480 0.00

As a comparison, the antiX distro's xrandr gives this result:

Screen 0: minimum 320 x 200, current 2560 x 1024, maximum 16384 x 16384
DVI-0 connected primary 1280x1024+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 376mm x 301mm
1280x1024 60.02*+ 75.02
1152x864 75.00
1024x768 75.03 70.07 60.00
832x624 74.55
800x600 72.19 75.00 60.32 56.25
640x480 75.00 72.81 66.67 59.94
720x400 70.08
VGA-0 connected 1280x1024+1280+0 (normal left inverted right x axis y axis) 338mm x 270mm
1280x1024 60.02*+ 75.02
1152x864 75.00
1024x768 75.03 60.00
800x600 75.00 60.32
640x480 75.00 59.94
720x400 70.08

I have searched a lot of posts from people with similar problems, but none of the suggested fixes worked for me.

Why doesn't netinstall see both monitors? Is some other package besides xrandr needed for this?

Lane
Last edited by LaneLester on 2018-11-06 12:56, edited 1 time in total.
LaneLester
 
Posts: 33
Joined: 2011-06-11 11:53

Re: Netinstall Doesn't See Two Monitors; Full Distros Do

Postby Head_on_a_Stick » 2018-11-05 17:45

LaneLester wrote:the two monitors connected to one graphics card

Is the identity of this mysterious graphics card a closely guarded secret or can you share it with us?

https://wiki.debian.org/HowToIdentifyADevice/PCI
I suffer from depression and may lash out occasionally, try not to take it personally.
User avatar
Head_on_a_Stick
 
Posts: 8172
Joined: 2014-06-01 17:46
Location: /dev/chair

Re: Netinstall Doesn't See Two Monitors; Full Distros Do

Postby LaneLester » 2018-11-06 12:55

I regret that I failed to provide that information. Before I report it, I am pleased and embarrassed to say that I found my problem to be a failure to install the firmware-linux-nonfree package. Once I did and rebooted, I had both monitors working independently.

Thanks for prodding me. Here is some data I should have provided:
lspci -vnn | grep VGA -A 12
00:01.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Kabini [Radeon HD 8330] [1002:9832] (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Hewlett-Packard Company Kabini [Radeon HD 8330] [103c:2171]
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 39
Memory at c0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=8M]
I/O ports at f000 [size=256]
Memory at feb00000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256K]
Expansion ROM at 000c0000 [disabled] [size=128K]
Capabilities: [48] Vendor Specific Information: Len=08 <?>
Capabilities: [50] Power Management version 3
Capabilities: [58] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
Capabilities: [a0] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
Capabilities: [100] Vendor Specific Information: ID=0001 Rev=1 Len=010 <
LaneLester
 
Posts: 33
Joined: 2011-06-11 11:53


Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests

fashionable