RTL8723BE wifi sees wifis but can't connect (DEAUTH_LEAVING)

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

Re: RTL8723BE wifi sees wifis but can't connect (DEAUTH_LEAV

Postby jimmyD » 2019-02-05 20:00

Code: Select all
sudo modinfo rtl8723be | grep ant_sel
parm:           ant_sel:Set to 1 or 2 to force antenna number (default 0)


I m just confused still about this. So is 0 equal to either 1 or 2 or not?
jimmyD
 
Posts: 8
Joined: 2019-01-31 16:18

Re: RTL8723BE wifi sees wifis but can't connect (DEAUTH_LEAV

Postby Head_on_a_Stick » 2019-02-05 20:03

jimmyD wrote:So is 0 equal to either 1 or 2 or not?

I'm not sure but I think 1 & 2 refer to specific antennae and 0 means "whatever". Just a guess though :)
"The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent full of doubt." — Bertrand Russell
User avatar
Head_on_a_Stick
 
Posts: 8838
Joined: 2014-06-01 17:46
Location: /dev/chair

Re: RTL8723BE wifi sees wifis but can't connect (DEAUTH_LEAV

Postby shep » 2019-02-05 21:54

To throw another possibility out, I've seen reports of HP's having disconnected wifi/bluetooth antenna. Maybe Win10 did a better job of finding the connected antenna.
In spite of an obvious manufacturing defect, the HP shill recommended the user fix it themselves and gave instructions on how to do it.

https://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-H ... -p/6563814
shep
 
Posts: 243
Joined: 2011-03-15 15:22

Previous

Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: GRzenabI and 6 guests

fashionable