No SoundCard / Dummy Output [Debian Jessie 8.3]

Everything about X, Gnome, KDE, ... and everything running on it

No SoundCard / Dummy Output [Debian Jessie 8.3]

Postby Aramir » 2016-02-12 13:38

Hello,

Let me explain the problem, since this morningI have no more sound on my debian.
The only audio output I can find is the "dummy output".

When I try ask to aplay -l to display my sound cards, here's the output
Code: Select all
device_list:268: aucune carte son n'a été trouvée...
<=> french for "no sound card found"

But I can still see my card(s) using lspci :
Code: Select all
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
   Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fa49
   Flags: fast devsel, IRQ 255
   Memory at f7a14000 (64-bit, non-prefetchable) [disabled] [size=16K]
   Capabilities: [50] Power Management version 2
   Capabilities: [60] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit-
   Capabilities: [70] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00



00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 04)
   Subsystem: Toshiba America Info Systems Device fa49
   Flags: fast devsel, IRQ 255
   Memory at f7a10000 (64-bit, non-prefetchable) [disabled] [size=16K]
   Capabilities: [50] Power Management version 2
   Capabilities: [60] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit+
   Capabilities: [70] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
   Capabilities: [100] Virtual Channel


I already updated the system, reinstalled pulseaudio and alsa without any success.

Thanks for reading and please respond, even if you don't know the exact answer, any hints about how to resolve this problem would be appreciated. Thank you
Aramir
 
Posts: 13
Joined: 2014-08-05 19:12

Re: No SoundCard / Dummy Output [Debian Jessie 8.3]

Postby Aramir » 2016-02-12 14:25

For some reasons the "snd_hda_intel" deactivated itself.... Could be due to the last update, I don't know.
Whatever... just typing
Code: Select all
modprobe snd_hda_intel

resolved the problem

Thanks for reading anyways
Aramir
 
Posts: 13
Joined: 2014-08-05 19:12

Re: No SoundCard / Dummy Output [Debian Jessie 8.3]

Postby Eruantien » 2018-02-10 06:38

Aramir wrote:For some reasons the "snd_hda_intel" deactivated itself.... Could be due to the last update, I don't know.
Whatever... just typing
Code: Select all
modprobe snd_hda_intel

resolved the problem

Thanks for reading anyways



You are a GOD!! Thank you so much! You saved us (me and Debian Stretch).
Eruantien
 
Posts: 1
Joined: 2018-02-10 06:35


Return to Desktop & Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: gurfle and 5 guests

fashionable