youtube and media player proble

Everything about X, Gnome, KDE, ... and everything running on it

youtube and media player proble

Postby Felipe alvarez » 2016-10-26 18:14

Hello,

I am new user, I have a problem when I try to enter to Youtube or play music or video. In any of the media player i cant play music or video. I just i wanted to know if you now how can I fix it.

I have Debian Jessie i386

I have downloaded a couple of this sources lie mpv-dmo but is not working.

http://www.deb-multimedia.org/dists/tes ... ackage/mpv
also I have updated libgroove4
Felipe alvarez
 
Posts: 6
Joined: 2016-10-26 17:58

Re: youtube and media player proble

Postby stevepusser » 2016-10-26 21:42

mpv has nothing to do with Youtube video. You may have newer hardware that requires package updates from jessie-backports to work correctly. Can you install inxi and post the results of

Code: Select all
inxi -F
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: LibreOffice 7.0.0, QMPlay2 20.07.04, Pale Moon 28.12.0, KeepassXC 2.6.0, Arqiver 0.6.0+git, Foliate 2.4.2
User avatar
stevepusser
 
Posts: 11894
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: youtube and media player proble

Postby Bulkley » 2016-10-27 02:00

Youtube uses html5 which most browsers can handle without extras. Your first issue will be sound which comes turned off. So, open alsamixer and turn it on.

How did you install mpv? You should have done
Code: Select all
apt-get install mpv
or
Code: Select all
aptitude install mpv
or used Synaptic to install mpv. BTW, mpv is a great multimedia player but it requires the use of CLI. You might be happier with a player that is a bit more user friendly.

Are you using Testing? Maybe you should use Stable.
Bulkley
 
Posts: 5971
Joined: 2006-02-11 18:35

Re: youtube and media player proble

Postby stevepusser » 2016-10-27 02:33

Hmmm--maybe the newer Debian mpvs are a bit different--the menu entry launches a "dropbox" you can drop media files in to play them. I just backported 0.21.0 the OP mentioned, and its popup HUD GUI has mutated to a bar at the bottom, like all the other players. (it's in my HAH! non-PPA)

I really had to fight with it to build it on a Wheezy base for MX 14, but finally triumphed.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: LibreOffice 7.0.0, QMPlay2 20.07.04, Pale Moon 28.12.0, KeepassXC 2.6.0, Arqiver 0.6.0+git, Foliate 2.4.2
User avatar
stevepusser
 
Posts: 11894
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: youtube and media player proble

Postby Bulkley » 2016-10-27 02:49

The mpv gui in Testing has a drop box. I don't find that sort of thing very useful; maybe I should. MPV is my preferred player; I've learned enough key strokes to navigate to my satisfaction.
Bulkley
 
Posts: 5971
Joined: 2006-02-11 18:35

Re: youtube and media player proble

Postby gradinaruvasile » 2016-10-27 13:49

The "dropbox" feature is called with:
Code: Select all
mpv --player-operation-mode pseudo-gui
User avatar
gradinaruvasile
 
Posts: 935
Joined: 2010-01-31 22:03
Location: Cluj, Romania

Re: youtube and media player proble

Postby Felipe alvarez » 2016-10-27 22:02

stevepusser wrote:mpv has nothing to do with Youtube video. You may have newer hardware that requires package updates from jessie-backports to work correctly. Can you install inxi and post the results of

Code: Select all
inxi -F


Hi, thank you very much for your help, I have installed inxi but still i have the same problem, the problem is not only waching youtube also is playing music and watching video in Rhythmbox , music and in video player. the fist day that i installed the OS was working perfect the OS. once again thank you very much for your help. I am going to check in apttitude other programs that I can see.
Felipe alvarez
 
Posts: 6
Joined: 2016-10-26 17:58

Re: youtube and media player proble

Postby GarryRicketson » 2016-10-27 22:25

by stevepusser »Can you install inxi and post the results of
Code: Select all
 inxi -F


Post by Felipe alvarez » I have installed inxi but still i have the same problem,


'inixi' is not going to fix anything, but maybe if you post the output, "results" (what it shows when you run the command)
The results might show something that gives a clue about what
is going one. That is why he asked, "post the results of ",....
User avatar
GarryRicketson
 
Posts: 5872
Joined: 2015-01-20 22:16
Location: Durango, Mexico

Re: youtube and media player proble

Postby Felipe alvarez » 2016-10-28 07:31

Hi, I am sorry for the wrong information the information that was updated by Inxi -f was the next :

CPU: Single core Intel Core i5-3210M (-UP-) cache: 3072 KB
clocked at 2494 MHz
CPU Flags: aes apic avx clflush cmov constant_tsc cx16 cx8 de fpu
fxsr hypervisor lahf_lm mca mce mmx monitor msr mtrr nonstop_tsc
pat pclmulqdq pge pni popcnt pse pse36 rdrand rdtscp sep sse sse2
sse4_1 sse4_2 ssse3 tsc vme x2apic xsave
Is this the information that you were looking for?

Thank you very much for the help
Felipe alvarez
 
Posts: 6
Joined: 2016-10-26 17:58

Re: youtube and media player proble

Postby 1624 » 2016-10-29 16:36

.
Last edited by 1624 on 2016-11-02 20:28, edited 1 time in total.
Debian 9.0.0 Stretch XFCE 64-bit.
1624
 
Posts: 56
Joined: 2016-05-22 09:43

Re: youtube and media player proble

Postby stevepusser » 2016-10-29 18:24

Again, please report the full results of

Code: Select all
inxi -F


"inxi -f" is not the same. You will have to follow and give directions exactly if you want computers to do what you want.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: LibreOffice 7.0.0, QMPlay2 20.07.04, Pale Moon 28.12.0, KeepassXC 2.6.0, Arqiver 0.6.0+git, Foliate 2.4.2
User avatar
stevepusser
 
Posts: 11894
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: youtube and media player proble

Postby Felipe alvarez » 2016-10-29 20:53

stevepusser wrote:Again, please report the full results of

Code: Select all
inxi -F


"inxi -f" is not the same. You will have to follow and give directions exactly if you want computers to do what you want.


Hi steve,

I am sorry to give you the incorrect information

System: Host: Debian Kernel: 3.16.0-4-586 i686 (32 bit) Desktop: Gnome 3.14.4 Distro: Debian GNU/Linux 8
Machine: System: innotek product: VirtualBox v: 1.2 serial: 0
Mobo: Oracle model: VirtualBox v: 1.2 serial: 0 Bios: innotek v: VirtualBox date: 12/01/2006
CPU: Single core Intel Core i5-3210M (-UP-) cache: 3072 KB clocked at 2494 MHz
Graphics: Card: InnoTek Systemberatung VirtualBox Graphics Adapter
Display Server: X.org 1.16.4 drivers: fbdev,vesa tty size: 112x37 Advanced Data: N/A for root
Audio: Card Intel 82801AA AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0 Sound: ALSA v: k3.16.0-4-586
Network: Card: Intel 82540EM Gigabit Ethernet Controller driver: e1000
IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: 08:00:27:a2:3b:0d
Drives: HDD Total Size: 8.6GB (69.4% used) ID-1: /dev/sda model: VBOX_HARDDISK size: 8.6GB
Partition: ID-1: / size: 7.4G used: 5.2G (75%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-2: swap-1 size: 0.40GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
Sensors: None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info: Processes: 133 Uptime: 1:10 Memory: 512.0/1008.2MB Client: Shell (bash) inxi: 2.1.28

I think that is this the information that you are looking for.

Thank you again for your help
Felipe alvarez
 
Posts: 6
Joined: 2016-10-26 17:58

Re: youtube and media player proble

Postby Felipe alvarez » 2016-10-29 21:02

1624 wrote:
Felipe alvarez wrote:Hello,

I am new user, I have a problem when I try to enter to Youtube or play music or video. In any of the media player i cant play music or video. I just i wanted to know if you now how can I fix it.

I have Debian Jessie i386

I have downloaded a couple of this sources lie mpv-dmo but is not working.

http://www.deb-multimedia.org/dists/tes ... ackage/mpv
also I have updated libgroove4


You have 32-bit Jessie install? That deb-multimedia link pointed to 64-bit and Testing/Stretch.

You don't need deb-multimedia repos to install mpv.

"the fist day that i installed the OS was working perfect the OS."

So videos and audios works after fresh install?

Can you copy/paste your sources.list here.

nano /etc/apt/sources.list



Hi 1624,

Thank you very much for your help, I have debian 32bit jessie I386. I have checked my folder sources.list and this folder doesn't have files.

Yes, the first day work well the OS, but the second day didn't work the music player, youtube and video.
Felipe alvarez
 
Posts: 6
Joined: 2016-10-26 17:58

Re: youtube and media player proble

Postby stevepusser » 2016-10-30 00:53

Why did we have to pry the fact that you're running Debian as a Virtual Box guest from you with inxi? That has everything to do with your problem. :roll:

What is the host operating system? Have you installed the VB guest additions in the Debian system?
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: LibreOffice 7.0.0, QMPlay2 20.07.04, Pale Moon 28.12.0, KeepassXC 2.6.0, Arqiver 0.6.0+git, Foliate 2.4.2
User avatar
stevepusser
 
Posts: 11894
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: youtube and media player proble

Postby Felipe alvarez » 2016-11-21 18:09

Hi steve,

Thank you very much for your help, I checked with my Virtual box and it was, now i can listen music and watch in the internet.

I am sorry for the late of my reply.
Felipe alvarez
 
Posts: 6
Joined: 2016-10-26 17:58


Return to Desktop & Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

fashionable