SOLVED: Multiseat with lightdm

Everything about X, Gnome, KDE, ... and everything running on it

SOLVED: Multiseat with lightdm

Postby fresneda » 2017-05-19 21:08

Hi, I have been having trouble configuring multiseat on a machine running debian 8.8 and lightdm 1.10.3-3.

So far I have configured X:
https://pastebin.com/6tEBr11x
And lightdm
https://pastebin.com/NmTU3Atc

However, my second monitor (Monitor1) is not getting any signal. Layout0 on Monitor0 is working as expected.
Here is the output of Xorg.1.log :

[ 14.811]
X.Org X Server 1.16.4
Release Date: 2014-12-20
[ 14.811] X Protocol Version 11, Revision 0
[ 14.811] Build Operating System: Linux 3.16.0-4-amd64 x86_64 Debian
[ 14.811] Current Operating System: Linux dirac 3.16.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.16.43-2 (2017-04-30) x86_64
[ 14.811] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.16.0-4-amd64 root=/dev/mapper/dirac--ssd-root ro quiet
[ 14.811] Build Date: 11 February 2015 12:32:02AM
[ 14.811] xorg-server 2:1.16.4-1 (http://www.debian.org/support)
[ 14.811] Current version of pixman: 0.32.6
[ 14.811] Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
[ 14.811] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[ 14.811] (==) Log file: "/var/log/Xorg.1.log", Time: Fri May 19 18:19:12 2017
[ 14.815] (++) Using config file: "xorg.conf"
[ 14.815] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[ 14.826] (**) Option "defaultserverlayout" "Layout0"
[ 14.826] (++) ServerLayout "Layout1"
[ 14.826] (**) |-->Screen "Screen1" (1)
[ 14.826] (**) | |-->Monitor "Monitor1"
[ 14.829] (**) | |-->Device "Device1"
[ 14.829] (**) |-->Input Device "kbd_1"
[ 14.829] (**) |-->Input Device "mouse_1"
[ 14.829] (**) Option "DontVTSwitch" "true"
[ 14.829] (**) Option "DontZap" "false"
[ 14.829] (**) Option "AutoAddDevices" "false"
[ 14.829] (**) Option "AutoEnableDevices" "false"
[ 14.829] (**) Option "AutoAddGPU" "false"
[ 14.829] (**) Not automatically adding devices
[ 14.829] (**) Not automatically enabling devices
[ 14.829] (**) Not automatically adding GPU devices
[ 14.842] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[ 14.842] Entry deleted from font path.
[ 14.850] (==) FontPath set to:
/usr/share/fonts/X11/misc,
/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled,
/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled,
/usr/share/fonts/X11/Type1,
/usr/share/fonts/X11/100dpi,
/usr/share/fonts/X11/75dpi,
built-ins
[ 14.850] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[ 14.850] (II) Loader magic: 0x55dc8b112d80
[ 14.850] (II) Module ABI versions:
[ 14.850] X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[ 14.850] X.Org Video Driver: 18.0
[ 14.850] X.Org XInput driver : 21.0
[ 14.850] X.Org Server Extension : 8.0
[ 14.853] (--) PCI:*(0:3:0:0) 1002:6779:174b:a007 rev 0, Mem @ 0xd0000000/268435456, 0xfbbc0000/131072, I/O @ 0x0000b000/256, BIOS @ 0x????????/131072
[ 14.853] (II) "glx" will be loaded by default.
[ 14.853] (II) LoadModule: "glx"
[ 14.854] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/linux/libglx.so
[ 14.858] (II) Module glx: vendor="Advanced Micro Devices, Inc."
[ 14.858] compiled for 6.9.0, module version = 1.0.0
[ 14.858] (II) LoadModule: "fglrx"
[ 14.860] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
[ 14.962] (II) Module fglrx: vendor="FireGL - AMD Technologies Inc."
[ 14.962] compiled for 1.4.99.906, module version = 15.20.3
[ 14.962] Module class: X.Org Video Driver
[ 14.963] (II) Loading sub module "fglrxdrm"
[ 14.963] (II) LoadModule: "fglrxdrm"
[ 14.963] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/linux/libfglrxdrm.so
[ 14.966] (II) Module fglrxdrm: vendor="FireGL - AMD Technologies Inc."
[ 14.966] compiled for 1.4.99.906, module version = 15.20.3
[ 14.966] (II) LoadModule: "evdev"
[ 14.966] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[ 14.969] (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
[ 14.969] compiled for 1.16.0, module version = 2.9.0
[ 14.969] Module class: X.Org XInput Driver
[ 14.969] ABI class: X.Org XInput driver, version 21.0
[ 14.969] (II) AMD Proprietary Linux Driver Version Identifier:15.20.3
[ 14.969] (II) AMD Proprietary Linux Driver Release Identifier: UNSUPPORTED-15.201.1151
[ 14.969] (II) AMD Proprietary Linux Driver Build Date: Sep 8 2015 15:06:35
[ 14.969] (++) using VT number 2

[ 14.969] (WW) Falling back to old probe method for fglrx
[ 14.996] (II) Loading PCS database from /etc/ati/amdpcsdb /etc/ati/amdpcsdb.default
[ 15.183] ukiDynamicMajor: found major device number 248
[ 15.183] ukiDynamicMajor: found major device number 248
[ 15.183] ukiOpenByBusid: Searching for BusID PCI:3:0:0
[ 15.183] ukiOpenDevice: node name is /dev/ati/card0
[ 15.183] ukiOpenDevice: open result is 9, (OK)
[ 15.183] ukiOpenByBusid: ukiOpenMinor returns 9
[ 15.183] ukiOpenByBusid: ukiGetBusid reports PCI:2:0:0
[ 15.183] ukiOpenDevice: node name is /dev/ati/card1
[ 15.579] ukiOpenDevice: open result is 9, (OK)
[ 15.579] ukiOpenByBusid: ukiOpenMinor returns 9
[ 15.579] ukiOpenByBusid: ukiGetBusid reports PCI:3:0:0
[ 16.604] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@3:0:0) found
[ 16.604] (--) Chipset Supported AMD Graphics Processor (0x6779) found
[ 16.858] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@2:0:1) found
[ 16.858] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@3:0:1) found
[ 16.858] (**) ChipID override: 0x68F9
[ 16.858] (**) Chipset Supported AMD Graphics Processor (0x68F9) found
[ 16.858] (EE)
[ 16.858] (EE) Backtrace:
[ 17.046] (EE) 0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x56) [0x55dc8ae8bd46]
[ 17.046] (EE) 1: /usr/bin/X (0x55dc8acd5000+0x1baf29) [0x55dc8ae8ff29]
[ 17.046] (EE) 2: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (0x7f62736a6000+0x350e0) [0x7f62736db0e0]
[ 17.046] (EE) 3: /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so (xdl_xs116_atiddxProbe+0x8a3) [0x7f62710b22e3]
[ 17.046] (EE) 4: /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so (atiddxProbe+0xd) [0x7f6270e9a30d]
[ 17.046] (EE) 5: /usr/bin/X (xf86BusConfig+0x46) [0x55dc8ad60cc6]
[ 17.046] (EE) 6: /usr/bin/X (InitOutput+0x950) [0x55dc8ad6f100]
[ 17.046] (EE) 7: /usr/bin/X (0x55dc8acd5000+0x5b3aa) [0x55dc8ad303aa]
[ 17.046] (EE) 8: /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6 (__libc_start_main+0xf5) [0x7f62736c7b45]
[ 17.046] (EE) 9: /usr/bin/X (0x55dc8acd5000+0x4590e) [0x55dc8ad1a90e]
[ 17.046] (EE)
[ 17.046] (EE) Segmentation fault at address 0x30
[ 17.046] (EE)
Fatal server error:
[ 17.046] (EE) Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
[ 17.046] (EE)
[ 17.046] (EE)
Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.
[ 17.046] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.1.log" for additional information.
[ 17.046] (EE)

Can anyone help?

thanks!
Last edited by fresneda on 2017-05-20 04:56, edited 1 time in total.
fresneda
 
Posts: 9
Joined: 2010-04-06 04:17

Re: Multiseat with lightdm

Postby fresneda » 2017-05-20 04:55

I managed to make it work doing the following:

1)I ran Xorg -configure to generate a new xorg.conf
2)I changed the drivers from to radeon to fglrx
3)startx as root gives me a multihead system, with each monitor connected to a different card
4)I edited the xorg.conf file so as to define two seats.

Here is the new xorg.conf file:
https://pastebin.com/xfDy8vrD

post-edit: I got the opensource driver radeon to work after I listed it in /etc/modules ;
otherwise I got the strange "drm report modesetting isn't supported"
fresneda
 
Posts: 9
Joined: 2010-04-06 04:17


Return to Desktop & Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: kopper, rick71 and 9 guests

fashionable