problem w/ system font and bootstrap studio

Everything about X, Gnome, KDE, ... and everything running on it

problem w/ system font and bootstrap studio

Postby grhim » 2017-09-18 13:48

Hello ,

I just installed bootstrap studio and have a problem with the system's font

[image]

I have changed in the system configuration with the monospace font but nothing changes

would you know how to fix it?
Last edited by grhim on 2017-09-22 13:16, edited 1 time in total.
Debian Sid - KDE 5 Plasma - e17 - AMD Phenom IIx4 Asus Green
grhim
 
Posts: 5
Joined: 2017-09-18 13:40

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby arochester » 2017-09-18 15:22

Since you have bought it, why not ask the people who sold it to you?
"Something to be aware of: Debian is a core or source distribution. This means there are many Debian-based distributions. THEY ARE NOT DEBIAN."
arochester
 
Posts: 1051
Joined: 2010-12-07 19:55

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby grhim » 2017-09-18 16:22

arochester wrote:Since you have bought it, why not ask the people who sold it to you?


i understand you point of view but the failure doesn't come from the software but from the system, I tested on a live debian and all is good
Debian Sid - KDE 5 Plasma - e17 - AMD Phenom IIx4 Asus Green
grhim
 
Posts: 5
Joined: 2017-09-18 13:40

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby arochester » 2017-09-18 16:38

My *guess* would be install: ttf-mscorefonts-installer
"Something to be aware of: Debian is a core or source distribution. This means there are many Debian-based distributions. THEY ARE NOT DEBIAN."
arochester
 
Posts: 1051
Joined: 2010-12-07 19:55

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby grhim » 2017-09-18 19:41

i just tested and unfortunately it's not that ....

:(
Debian Sid - KDE 5 Plasma - e17 - AMD Phenom IIx4 Asus Green
grhim
 
Posts: 5
Joined: 2017-09-18 13:40

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby debiman » 2017-09-19 18:28

did you log out/in?
maybe even reboot (fontconfig works in mysterious ways).

rant:
people are quick to clog the internet with screenshots, but slow to provide relevant detail.
User avatar
debiman
 
Posts: 1310
Joined: 2013-03-12 07:18

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby stevepusser » 2017-09-19 18:46

Standard troubleshooting:

Create a new user and see if has the same issue for that account.

Try starting the app from a terminal and see if any germane errors pop up.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: AzPainter 2.1.0, Pale Moon 27.5.0, Liquorix kernel 4.12-10, mpv 0.27.0, Kodi 17.3, 0ad 0.0.22, Mesa 13.0.6
User avatar
stevepusser
 
Posts: 8802
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby grhim » 2017-09-19 23:03

debiman wrote:did you log out/in?
maybe even reboot (fontconfig works in mysterious ways).

rant:
people are quick to clog the internet with screenshots, but slow to provide relevant detail.


absolutely, i did , i just don't know where the prob come from :shock: , i do research from 3 days on google and i don't find some other 'relevant' similar prob..

new test a did :

tried on debian live stable version and the probleme don't appear , tried on ubuntu and kali the same , exept kali , after a full-upgrade the problem re-appeared

stevepusser wrote:Standard troubleshooting:

Create a new user and see if has the same issue for that account.

Try starting the app from a terminal and see if any germane errors pop up.


i forgot to do this , i'll repost when it'd done , thx
Debian Sid - KDE 5 Plasma - e17 - AMD Phenom IIx4 Asus Green
grhim
 
Posts: 5
Joined: 2017-09-18 13:40

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby Head_on_a_Stick » 2017-09-20 17:23

grhim wrote:I tested on a live debian and all is good

That would seem to indicate that your problem is PEBKAC in nature.

What is this mysterious "bootstrap studio" and how _exactly_ did you install it?
"Are you quite sure that all those bells and whistles, all those wonderful facilities of your so called powerful programming languages, belong to the solution set rather than the problem set?" — Edsger W. Dijkstra
User avatar
Head_on_a_Stick
 
Posts: 6578
Joined: 2014-06-01 17:46
Location: /dev/chair

Re: problem w/ system font and bootstrap studio

Postby grhim » 2017-09-21 19:38

Head_on_a_Stick wrote:
grhim wrote:I tested on a live debian and all is good

That would seem to indicate that your problem is PEBKAC in nature.

What is this mysterious "bootstrap studio" and how _exactly_ did you install it?


bootstrap studio is a framework for html5/css5/js/Jquery created by the devs of twitter , i use it for creating website

i installed bootstrap with a deb , the program installed itself in /opt folder , and i tried w/ no install [tar.gz] and it's the same ....

so i tried to understand if it was a font's problem with Gbd but no trace of font's problem

Code: Select all
(gdb) run
Starting program: /opt/bootstrapstudio/Bootstrap Studio
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Using host libthread_db library "/lib/x86_64-linux-gnu/libthread_db.so.1".
[New Thread 0x7f8dbdad2700 (LWP 5713)]
[New Thread 0x7f8dbc816700 (LWP 5715)]
(electron) ipc module is deprecated. Use require("electron").ipcMain instead.
[New Thread 0x7f8dbb3ec700 (LWP 5716)]
[New Thread 0x7f8dbabeb700 (LWP 5717)]
[New Thread 0x7f8dbabe3700 (LWP 5718)]
[New Thread 0x7f8dba3e2700 (LWP 5719)]
[New Thread 0x7f8db9be1700 (LWP 5720)]
[New Thread 0x7f8db93e0700 (LWP 5721)]
[New Thread 0x7f8db8bdf700 (LWP 5722)]
[New Thread 0x7f8db83de700 (LWP 5723)]
[New Thread 0x7f8db7bdd700 (LWP 5724)]
[New Thread 0x7f8db73dc700 (LWP 5725)]
[New Thread 0x7f8db6bdb700 (LWP 5726)]
[New Thread 0x7f8db63da700 (LWP 5727)]
[New Thread 0x7f8db5bd9700 (LWP 5728)]
[New Thread 0x7f8db53d8700 (LWP 5729)]
[New Thread 0x7f8db2cb1700 (LWP 5732)]
[New Thread 0x7f8da2293700 (LWP 5733)]
[New Thread 0x7f8da1a92700 (LWP 5734)]
[New Thread 0x7f8da0d48700 (LWP 5735)]
(electron) loadUrl is deprecated. Use loadURL instead.
[New Thread 0x7f8d9faad700 (LWP 5748)]
[New Thread 0x7f8d9f2ac700 (LWP 5749)]
[New Thread 0x7f8d9ea6a700 (LWP 5751)]
[New Thread 0x7f8d9e269700 (LWP 5752)]
[Thread 0x7f8dba3e2700 (LWP 5719) exited]
[Thread 0x7f8dbc816700 (LWP 5715) exited]
[New Thread 0x7f8dbc816700 (LWP 5761)]
^C
Thread 1 "Bootstrap Studi" received signal SIGINT, Interrupt.
0x00007f8dc50ce66d in poll () at ../sysdeps/unix/syscall-template.S:84
84      ../sysdeps/unix/syscall-template.S: No such file or directory.
(gdb)




:idea: :?:

maybe the program doesn't like debian sid :lol:
Debian Sid - KDE 5 Plasma - e17 - AMD Phenom IIx4 Asus Green
grhim
 
Posts: 5
Joined: 2017-09-18 13:40


Return to Desktop & Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: None1975 and 7 guests

fashionable