chromium-browser won't load web pages

Everything about X, Gnome, KDE, ... and everything running on it

chromium-browser won't load web pages

Postby remus » 2017-12-01 12:14

Hi all,

Its been a while since I've posted.

Running Debian Wheezy x64
Installed from netinst to VirtualBox VM
+ssh
+base system

I then installed via "apt-get install" the following apps
+xorg
+lightdm
+matchbox-window-manager
+chromium-browser
+nano
+rsync


I'm following this guide http://www.alandmoore.com/blog/2011/11/ ... 1-edition/
To try and learn how to setup a basic web kiosk to display ONE single web page. Kind of like a digital sign.

So I've made ~/.xsession file as the guide instructed, and it contains the following
Code: Select all
xset s off
xset -dpms
matchbox-window-manager &
while true; do
    rsync -qr --delete --exclude='.Xauthority' /opt/kiosk/ $HOME/
    chromium-browser --app=http://www.google.com.au
done


The browser loads up in kiosk mode, but fails to load the webpage.
I've also changed the chromium-browser line to
Code: Select all
chromium-browser http://www.google.com.au

Which disables browser kiosk mode, just in case that was the problem.

I've uploaded a screenshot of the error here : https://ibb.co/faanPb

I have ssh access via putty to the VM and can ping websites, and had no trouble installing packages from online servers with "apt-get install"

All comments and suggestions welcome :)
remus
 
Posts: 65
Joined: 2008-06-03 02:39

Re: chromium-browser won't load web pages

Postby debiman » 2017-12-02 08:34

remus wrote:The browser loads up in kiosk mode, but fails to load the webpage.

which means you're 99% there, and this is a chromium issue?
what happens when you try to
- not use kiosk mode - can you browse?
- load a different page (maybe a local file) - NOT google
???
User avatar
debiman
 
Posts: 1619
Joined: 2013-03-12 07:18


Return to Desktop & Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

fashionable