nVidia Multimonitor

Everything about X, Gnome, KDE, ... and everything running on it

nVidia Multimonitor

Postby pagat » 2018-02-24 18:04

I have three monitors of different sizes, small normal and 'Xlarge'
I configured nvidia.conf with nvidia settings. Problem is, that after restart my desktop shift my left monitor to right and my right monitor to left.

my Screen settings are
Option "Metamodes" "DVI-I-1:1920x1200_60 @1920x1440 +1280+0, DP-1:3440x1440_60+3200+0, HDMI-1:1280x1024_60 @1280x1440 +0+0"

but nvidia output is
[ 18.984] (II) NVIDIA(0): Setting mode "DVI-I-1: nvidia-auto-select @1920x1200 +0+0 {ViewPortIn=1920x1200, ViewPortOut=1920x1200+0+0}, HDMI-1: 1280x1024_60 @1280x1440 +0+0 {ViewPortIn=1280x1024, ViewPortOut=1280x1024+0+0}"
[ 19.161] (II) NVIDIA(0): Setting mode "DVI-I-1: nvidia-auto-select @1920x1200 +0+0 {ViewPortIn=1920x1200, ViewPortOut=1920x1200+0+0}, HDMI-1: nvidia-auto-select @1280x1024 +5360+0 {ViewPortIn=1280x1024, ViewPortOut=1280x1024+0+0}"
[ 19.211] (II) NVIDIA(0): Setting mode "DP-1: nvidia-auto-select @3440x1440 +1920+0 {ViewPortIn=3440x1440, ViewPortOut=3440x1440+0+0}, DVI-I-1: nvidia-auto-select @1920x1200 +0+0 {ViewPortIn=1920x1200, ViewPortOut=1920x1200+0+0}, HDMI-1: nvidia-auto-select @1280x1024 +5360+0 {ViewPortIn=1280x1024, ViewPortOut=1280x1024+0+0}"

I do have also a line
[ 17.746] (WW) NVIDIA(0): Unable to find all display devices requested in MetaMode
but I do not know for sure whether this line has any significance at all

because I do have a lot of lines like
[ 18.747] (WW) NVIDIA(GPU-0): Validating Mode "1920x1200_60":
[ 18.747] (WW) NVIDIA(GPU-0): Mode is rejected: Only EDID-provided modes are allowed on
[ 18.747] (WW) NVIDIA(GPU-0): Mode "1920x1200_60" is invalid.
[ 18.747] (WW) NVIDIA(GPU-0): 'Xlarge' monitor (continuous frequency modes not allowed).

I have Option "UseEDID" set to "1" and accepted by system; so I don't know why this is happening

my conf.section looks like
Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "Stereo" "0"
Option "nvidiaXineramaInfo" "1"
Option "nvidiaXineramaInfoOrder" "DFP-2"
Option "metamodes" "DVI-I-1: 1920x1200_60 @1920x1440 +1280+0, DP-1: 3440x1440_60 +3200+0, HDMI-1: 1280x1024_60 @1280x1440 +0+0"
Option "MetaModeOrientation" "DFP-2 RightOf DFP-1, DFP-4 RightOf DFP-2"
Option "SLI" "Off"
Option "MultiGPU" "Off"
Option "BaseMosaic" "Off"
SubSection "Display"
Depth 24
Virtual 6640 1440
EndSubSection
EndSection

maybe someone has experience with setting up three monitors on nvidia GeForce 700+ series
pagat
 
Posts: 32
Joined: 2014-04-17 14:03

Re: nVidia Multimonitor

Postby phoenix_art » 2018-03-25 07:14

Welcome!

Did you installed nvidia-settings and set it and press Save to X -> "xorg.conf" - after running "sudo nvidia-settings"? Or you also can try Debian built in display-control panel too.

I have three different displays with GeForce 750Ti too, and there is no problem with the settings.

Good luck!
phoenix_art
 
Posts: 62
Joined: 2013-12-08 17:47


Return to Desktop & Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

fashionable