flash fails in iceweasel and chromium

Everything about X, Gnome, KDE, ... and everything running on it

flash fails in iceweasel and chromium

Postby fz0dbx » 2012-05-05 01:09

Recently flash quit working on my Wheezy box. I have tried installing both flashplayer-mozilla and flashplugin-nonfree from debian multimedia. Neither seem to work in Iceweasel or chromium. If I go to about:plugins, they both show shockwave flash is installed. However, neither will play any flash. If I go to adobe's flash test site, it show that a plugin is needed. This used to work. Why does it show in about:plugins yet say it is missing? Any ideas on fixing this? It works on my other wheezy computers. This is the only one that is running the Nvidia proprietary drivers.
fz0dbx
 
Posts: 59
Joined: 2009-04-16 17:07

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby 62chevy » 2012-05-05 02:16

I have the nvidia drivers installed too and flash 11-1 works fine in Squeeze, Wheezy and Sid. Flash 11-2 makes all faces blue regardless of skin color. Have you looked at Tools>Add-ons>Plugins to make sure flash is not disabled.
Debian Squeeze
Debian Sid
SalineOS 1.5
User avatar
62chevy
 
Posts: 1569
Joined: 2009-10-25 01:09
Location: West Virginia

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby emariz » 2012-05-05 03:12

What is the output of aptitude search "ash ~i" ?
emariz
 
Posts: 2641
Joined: 2008-10-17 07:59

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby fz0dbx » 2012-05-05 03:16

flash is enabled in Tools->plugins

$ aptitude search "ash ~i"
i bash - GNU Bourne Again SHell
i A bash-completion - programmable completion for the bash shell
i csmash - CannonSmash, a table tennis simulation gam
i csmash-data - data files for the CannonSmash game
i dash - POSIX-compliant shell
i flashplugin-nonfree - Adobe Flash Player - browser plugin
i get-flash-videos - video downloader for various Flash-based v
i gnucash - personal and small-business financial-acco
i gnucash-common - common files for the financial-accounting
i gnucash-docs - Documentation for gnucash, a personal fina
i grub-splashimages - a collection of great GRUB splashimages
i grub2-splashimages - a collection of great GRUB2 splashimages
i A libmhash2 - Library for cryptographic hashing and mess
i A libpackage-stash-perl - module providing routines for manipulating
i A libtie-ixhash-perl - ordered associative arrays for Perl
i libusplash0 - userspace bootsplash library
i xul-ext-flashgot - Extension to handle downloads with externa
fz0dbx
 
Posts: 59
Joined: 2009-04-16 17:07

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby emariz » 2012-05-05 03:59

Nothing strange there, I thought that Gnash or maybe both Flash packages might be installed.
Delete the cache of both browsers, close them and delete the directories ~/.adobe and ~/.macromedia. Then purge flashplugin-nonfree and install flashplayer-mozilla.
emariz
 
Posts: 2641
Joined: 2008-10-17 07:59

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby fz0dbx » 2012-05-06 01:17

I did all of that. Flash still doesn't work even though about:plugins says it is installed and enabled. The adobe flash test site still says a plugin is needed.
fz0dbx
 
Posts: 59
Joined: 2009-04-16 17:07

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby krjames » 2012-05-06 14:04

I am having a similar problem in that the sound in youtube videos stopped a fortnight ago. The videos play fine but no sound at all. There is no Flash file in /tmp

However I can play youtube videos with sound direct from embedded 'youtubes' in web pages . When I do this a Flash file appears in /tmp which I can then copy to a permanent location.

Sound works ok with .flv files on my hdd and other video file formats.

There have been no system alterations for a few months.

Thanks for your help

James
krjames
 
Posts: 23
Joined: 2006-06-19 00:16
Location: South Korea

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby fz0dbx » 2012-05-06 22:16

When I go to the adobe flash test site and it tells me a plugin is needed, I click on the find plugin and it tells me:

Unknown plugin (application/x-director)
fz0dbx
 
Posts: 59
Joined: 2009-04-16 17:07

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby 62chevy » 2012-05-07 02:32

List the contents of /usr/lib/mozilla/plugins:

Code: Select all
chevy@debian:~$ ls -l /usr/lib/mozilla/plugins
total 18744
-rw-rw-r-- 1 root root 18782360 Dec  1 12:49 libflashplayer.so
-rw-r--r-- 1 root root     5400 Dec 31  2010 librhythmbox-itms-detection-plugin.so
-rw-r--r-- 1 root root   110176 Dec 22  2010 libtotem-cone-plugin.so
-rw-r--r-- 1 root root   115488 Dec 22  2010 libtotem-gmp-plugin.so
-rw-r--r-- 1 root root    79152 Dec 22  2010 libtotem-mully-plugin.so
-rw-r--r-- 1 root root    86464 Dec 22  2010 libtotem-narrowspace-plugin.so
Debian Squeeze
Debian Sid
SalineOS 1.5
User avatar
62chevy
 
Posts: 1569
Joined: 2009-10-25 01:09
Location: West Virginia

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby fz0dbx » 2012-05-07 02:37

$ ls -l /usr/lib/mozilla/plugins
total 934
lrwxrwxrwx 1 root root 34 May 5 13:07 flash-mozilla.so -> /etc/alternatives/flash-mozilla.so
-rw-r--r-- 1 root root 100804 Jan 12 20:53 gecko-mediaplayer-dvx.so
-rw-r--r-- 1 root root 104900 Jan 12 20:53 gecko-mediaplayer-qt.so
-rw-r--r-- 1 root root 100804 Jan 12 20:53 gecko-mediaplayer-rm.so
-rw-r--r-- 1 root root 104900 Jan 12 20:53 gecko-mediaplayer.so
-rw-r--r-- 1 root root 104900 Jan 12 20:53 gecko-mediaplayer-wmp.so
-rw-r--r-- 1 root root 12532 Feb 28 06:01 libgnome-shell-browser-plugin.so
lrwxrwxrwx 1 root root 39 Oct 7 2009 libjavaplugin.so -> /etc/alternatives/mozilla-javaplugin.so
lrwxrwxrwx 1 root root 34 Apr 10 2011 libmoonloader.so -> ../../moon/plugin/libmoonloader.so
-rw-r--r-- 1 root root 104904 Mar 14 14:40 libtotem-cone-plugin.so
-rw-r--r-- 1 root root 109376 Mar 14 14:40 libtotem-gmp-plugin.so
-rw-r--r-- 1 root root 76060 Mar 14 14:40 libtotem-mully-plugin.so
-rw-r--r-- 1 root root 84516 Mar 14 14:40 libtotem-narrowspace-plugin.so
drwxr-xr-x 2 root root 1024 Mar 17 2007 not_used
-rwxr-xr-x 1 root root 34234 Apr 27 2005 plugger.so.bak


$ ls -l /etc/alternatives/flash-mozilla.so
lrwxrwxrwx 1 root root 46 May 5 13:07 /etc/alternatives/flash-mozilla.so -> /usr/lib/flashplayer-mozilla/libflashplayer.so

$ ls -l /usr/lib/flashplayer-mozilla/libflashplayer.so
-rw-r--r-- 1 root root 17379564 Apr 25 02:21 /usr/lib/flashplayer-mozilla/libflashplayer.so
fz0dbx
 
Posts: 59
Joined: 2009-04-16 17:07

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby fz0dbx » 2012-05-10 02:50

Any embeded flash just shows a black window with no controls. Right clicking in the black flash window does not bring up the usual flash right click window, it just brings up the regular iceweasel right click window. I tried going to a youtube page with flash with a web console open. I get a lot of errors. Does anyone have any ideas?

This is the web consule in iceweasel:


[22:46:34.314] GET http://www.youtube.com/watch?v=lGyvUETg ... ure=g-logo [HTTP/1.1 200 OK 296ms]
[22:46:35.162] GET http://o-o.preferred.lga15s22.v2.lscach ... domain.xml [HTTP/1.1 200 OK 80ms]
[22:46:35.185] GET http://o-o.preferred.lga15s22.v2.lscach ... 5044e04947 [HTTP/1.1 204 No Content 90ms]
[22:46:35.287] Expected declaration but found '*'. Skipped to next declaration. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:35.449] Error in parsing value for 'filter'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:35.481] Error in parsing value for 'background-image'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:37.574] Error in parsing value for 'text-shadow'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:37.590] Unknown property 'word-break'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:37.616] Error in parsing value for 'cursor'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:37.632] Unknown property 'zoom'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:37.667] Unknown property 'box-sizing'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:37.674] Unknown property 'transition'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:38.471] Unknown property 'background-position-y'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:40.015] Expected media feature name but found '-webkit-min-device-pixel-ratio'. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:44.131] Error in parsing value for 'vertical-align'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:46.010] Error in parsing value for 'background'. Declaration dropped. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:50.240] Unknown pseudo-class or pseudo-element '-webkit-scrollbar'. Ruleset ignored due to bad selector. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:50.263] Unknown pseudo-class or pseudo-element '-webkit-scrollbar-track'. Ruleset ignored due to bad selector. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:50.282] Unknown pseudo-class or pseudo-element '-webkit-scrollbar-thumb'. Ruleset ignored due to bad selector. @ http://s.ytimg.com/yt/cssbin/www-core-vfl6Y9_Dq.css:1
[22:46:54.261] GET http://s.ytimg.com/yt/jsbin/www-livecom ... lR7APwr.js [HTTP/1.1 200 OK 79ms]
[22:46:54.274] GET http://i3.ytimg.com/vi/ZyzuV3pibs8/default.jpg [HTTP/1.1 200 OK 90ms]
[22:46:54.285] GET http://i2.ytimg.com/vi/YwK4u4Fc2MA/default.jpg [HTTP/1.1 200 OK 103ms]
[22:46:54.296] GET http://i2.ytimg.com/vi/UHY0tPTRadM/default.jpg [HTTP/1.1 200 OK 118ms]
[22:46:54.309] GET http://i1.ytimg.com/vi/4GuqB1BQVr4/default.jpg [HTTP/1.1 200 OK 127ms]
[22:46:54.660] Unknown property 'user-select'. Declaration dropped. @ http://www.youtube.com/watch?v=lGyvUETg ... e=g-logo:1
[22:46:54.673] GET http://clients1.google.com/generate_204 [HTTP/1.1 204 No Content 50ms]
--
[22:47:09.449] b.getPlayerState is not a function @ http://s.ytimg.com/yt/jsbin/www-livecom ... APwr.js:41


This is what I get in chromium java console:

Resource interpreted as Image but transferred with MIME type text/x-cross-domain-policy: "http://o-o.preferred.lga15s22.v2.lscache6.c.youtube.com/crossdomain.xml".
watch:10Resource interpreted as Image but transferred with MIME type text/html: "http://o-o.preferred.lga15s22.v2.lscache6.c.youtube.com/generate_204?upn=UpyXbC76PeM&sparams=algorithm%2Cburst%2Ccp%2Cfactor%2Cid%2Cip%2Cipbits%2Citag%2Csource%2Cupn%2Cexpire&fexp=903104%2C901403%2C907217%2C907335%2C919306%2C913539&algorithm=throttle-factor&itag=34&ip=71.0.0.0&burst=40&sver=3&signature=880F074B0B57E536587088EAE52CAC645845FA91.7794A97861C7330380ADA7037B98824F6587AF3A&source=youtube&expire=1336639273&key=yt1&ipbits=8&factor=1.25&cp=U0hSS1ZOV19MTUNOMl9OSEFDOlRaeXFadjV0Y0U1&id=946caf5044e04947".
www-searchbox-vfl4mAcro.js:26Resource interpreted as Image but transferred with MIME type text/html: "http://clients1.google.com/generate_204".
www-livecomments-vflR7APwr.js:41Uncaught TypeError: Object #<HTMLEmbedElement> has no method 'getPlayerState'

Both seem to be throwing and error with getPlayerState
fz0dbx
 
Posts: 59
Joined: 2009-04-16 17:07

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby 62chevy » 2012-05-10 03:39

It looks like you are using flashplayer-mozilla. Have you tried to reinstall it yet. If that doesn't work try flashplugin-nonfree but remove flashplayer-mozilla first. The there is always a manual install from Adobe or if you have an older version on a different computer. Don't forget to check and make sure you are using the right version 32 bit on a 32 bit machine, I know but I've made that mistake before. And last but maybe not least is gnash.
Debian Squeeze
Debian Sid
SalineOS 1.5
User avatar
62chevy
 
Posts: 1569
Joined: 2009-10-25 01:09
Location: West Virginia

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby fz0dbx » 2012-05-10 11:25

I have already tried bouncing back and forth with the two different flash players multiple times. I haven't tried gnash.
fz0dbx
 
Posts: 59
Joined: 2009-04-16 17:07

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby craigevil » 2012-05-10 15:41

Delete pluginreg.dat in .mozilla for each Iceweasel profile.

For Chromium delete the cache in .cache

If all else fails, purge both apps including flash

apt-get purge iceweasel chromium

apt-get install iceweasel

then reinstall flash, I suggest using flashplayer-mozilla in 8 yrs of running Debian I have never had any issues with it

Flash works in every browser I have installed, including Iceweasel, Firefox, Chrome, Konqueror, Midori, uzbl
Do NOT open any browser as root.

You can also try creating a new user and see if flash works for them.

While not made for Debian you might also try the Flash-aid extension for Firefox/Iceweasel.
Debian Sid KDE Kernel 3.17 Thinkpad R40 Intel M 1.3 CPU 2GB RAM Radeon Mobility 7500
Debian - "If you can't apt-get something, it isn't useful or doesn't exist"
Debian upgrade script smxi | sysinfo script inxi
User avatar
craigevil
 
Posts: 5161
Joined: 2006-09-17 03:17
Location: Oz

Re: flash fails in iceweasel and chromium

Postby craigevil » 2012-05-10 22:01

Take a look at Linux Mint Forums • View topic - Old Adobe Flash Player - http://forum.linuxmint.com/viewtopic.ph ... ae4a183de6

Especially the last post and see if it helps.
Debian Sid KDE Kernel 3.17 Thinkpad R40 Intel M 1.3 CPU 2GB RAM Radeon Mobility 7500
Debian - "If you can't apt-get something, it isn't useful or doesn't exist"
Debian upgrade script smxi | sysinfo script inxi
User avatar
craigevil
 
Posts: 5161
Joined: 2006-09-17 03:17
Location: Oz

Next

Return to Desktop & Multimedia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

fashionable