wifi issue

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

wifi issue

Postby philo_neo » 2017-08-03 17:44

Hello,
I just installed debian 9.0 on intel hardware (i686). It is a laptop lenovo, the wifi does not work is more at boot it displays driver errors, here is the firmware asked: rtl_nic / rtl8168d-1.fw, I do not know too much to download and how to install it !

Regards
philippe
User avatar
philo_neo
 
Posts: 70
Joined: 2010-06-18 16:48

Re: wifi issue

Postby stevepusser » 2017-08-03 17:54

That is firmware for your wired card, not the wifi.

Just to make things easier from the start, there are Debian ISO images that include the non-free firmware. Any reasonable web search engine should find those easily. Try using one of those to install.

Otherwise: https://wiki.debian.org/Firmware
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: AzPainter 2.1.0, Pale Moon 27.5.0, Liquorix kernel 4.12-10, mpv 0.27.0, Kodi 17.3, 0ad 0.0.22, Mesa 13.0.6
User avatar
stevepusser
 
Posts: 8817
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: wifi issue

Postby philo_neo » 2017-08-03 18:10

You can give me a URL to download a more complete version
User avatar
philo_neo
 
Posts: 70
Joined: 2010-06-18 16:48

Re: wifi issue

Postby stevepusser » 2017-08-03 18:21

The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: AzPainter 2.1.0, Pale Moon 27.5.0, Liquorix kernel 4.12-10, mpv 0.27.0, Kodi 17.3, 0ad 0.0.22, Mesa 13.0.6
User avatar
stevepusser
 
Posts: 8817
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: wifi issue

Postby philo_neo » 2017-08-03 20:30

Thank you very much, everything works very well, being given the number of posts / threads that you post, I think you are expert debian,
I have a problem with one of my server: a bi quad cores opteron (amd64), i tried to install debian 9.x, i ask questions in several forums, nobody answer me!
Here is the problem: when I boot on the cdrom of installation it displays the first menu, then loading the kernel it reboot with an error after the display of the bios: press F1 "hyper transport sync flood error occurred on last reboot"

I do not know who to do: can flash the bios update, you think what
User avatar
philo_neo
 
Posts: 70
Joined: 2010-06-18 16:48

Re: wifi issue

Postby stevepusser » 2017-08-03 20:43

Please try to search the web first for that error message. See if anyone that has experienced it has any solutions that you could try.
The MX Linux repositories: Backports galore! If we don't have something, just ask and we'll try--we like challenges. New packages: AzPainter 2.1.0, Pale Moon 27.5.0, Liquorix kernel 4.12-10, mpv 0.27.0, Kodi 17.3, 0ad 0.0.22, Mesa 13.0.6
User avatar
stevepusser
 
Posts: 8817
Joined: 2009-10-06 05:53


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

fashionable