Debian 9.2 & Nvidia drivers

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby maximus1978 » 2017-11-22 19:27

Is this fixed?
maximus1978
 
Posts: 68
Joined: 2015-03-19 12:49

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby qunt » 2017-11-22 19:32

Now when I rebooted the computer, I get a white screen with an error message

Oh no! Something has gone wrong.
A problem occured and the system can't recover.
Please log out and try again.


In rescue mode i run journalctl -xb and going through the output I find some red text I assume is related to the problem:
nouveau 0000:01:00.0: unknown chipset (137000a1)

And some in white about nvidia:
nvidia: loading out-of-tree module taints kernel.
nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel
Disabling lock debugging due to kernel taint

No clue if related..

Not fixed :/
qunt
 
Posts: 20
Joined: 2017-11-08 22:33

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby maximus1978 » 2017-11-22 19:40

Are you able to get to command prompt?

edit the following file (if it is not there, then create it, with exact name)

/etc/modprobe.d/blacklist-nouveau.conf

blacklist nouveau
blacklist lbm-nouveau
options nouveau modeset=0
alias nouveau off
alias lbm-nouveau off

Try this too.
Pass this key=value to the linux command in your menu entry.
Press "e" in Grub

navigate to the end of the linux command and add the following below...

pcie_port_pm=off
Last edited by maximus1978 on 2017-11-22 19:48, edited 1 time in total.
maximus1978
 
Posts: 68
Joined: 2015-03-19 12:49

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby qunt » 2017-11-22 19:46

Did the above. Still getting the same white screen with an error message after reboot.

The nouveau message is now gone from journalctl -xb output
qunt
 
Posts: 20
Joined: 2017-11-08 22:33

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby maximus1978 » 2017-11-22 19:50

Pass this key=value to the linux command in your menu entry.
Press "e" in Grub

navigate to the end of the linux command and add the following below...

pcie_port_pm=off
maximus1978
 
Posts: 68
Joined: 2015-03-19 12:49

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby qunt » 2017-11-22 19:54

By the end of the linux command do you mean at the very bottom of that file? Sorry, I'm a newbie..

I put it there at the bottom on a new line after all the other stuff, booted via F10 and still getting the same error.
qunt
 
Posts: 20
Joined: 2017-11-08 22:33

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby maximus1978 » 2017-11-22 19:59

edit a menuentry by pressing e

the commands on each line have parameters passed to them

https://imagebin.ca/v/3iCz8LznvcB9

add pcie_port_pm=off

Then press F10 to boot

Note: edited values here are not saved
maximus1978
 
Posts: 68
Joined: 2015-03-19 12:49

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby qunt » 2017-11-22 20:02

https://imagebin.ca/v/3iCz8LznvcB9


Alright, did that. Still same error :(
qunt
 
Posts: 20
Joined: 2017-11-08 22:33

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby maximus1978 » 2017-11-22 20:06

Try uninstalling the driver first.

./NVIDIA-Linux-x86_64-384.98.run --uninstall

Let me know if you get it uninstalled and can boot back into your system.

I am still looking into this.hmmmmmmmmmmmm
maximus1978
 
Posts: 68
Joined: 2015-03-19 12:49

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby qunt » 2017-11-22 20:14

Yup. I uninstalled Nvidia and commented the blacklist-nouveau file lines and I'm getting in to graphical mode now.

When I was looking into this before myself, I came to the conclusion I have hybrid graphics chipset. Since the command lspci -nn | egrep -i "3d|display|vga" returns 2 lines of output. But I did try the bumblebee guide aswell with no luck as you probably saw in my earlier posts..

Really appreciate the help by the way :)
qunt
 
Posts: 20
Joined: 2017-11-08 22:33

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby maximus1978 » 2017-11-22 20:18

No problem.

I know we can get this to work.

Let me look into it abit more.

There is a great video online but nvidia-detect does not display anything for your video card. Is this like a brand new Nvidia Video card?

Method 1 (Package Version) Note - nvidia-detect does not bring any result thou for your card.

This video is worth watching and following the steps exactly.

https://www.youtube.com/watch?v=_5RJzZxQ62U

Method 2

This is the manual install which I know we can get working. I am still looking into it.
Lets not give up on this.

Please do watch the youtube video and try and go step by step to see if you can get it working that way.
maximus1978
 
Posts: 68
Joined: 2015-03-19 12:49

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby qunt » 2017-11-22 20:20

Hmm.. I'm going to feel like a moron for not mentioning this before if this has something to do with this problem, but I'm seeing the following errors when I run dmesg command. Could this be related?
Code: Select all
ACPI Error: [_UPC] Namespace lookup failure, AE_ALREADY_EXISTS (20160831/dswload-378)
ACPI Exception: AE_ALREADY_EXISTS, During name lookup/catalog (20160831/psobject-227)
ACPI Exception AE_ALREADY_EXISTS, (SSDT:xh_rvpll) while loading table (20160831/tbxfload-228)
ACPI Error: 1 table load failures, 9 successful (20160831/tbxfload-246)
qunt
 
Posts: 20
Joined: 2017-11-08 22:33

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby qunt » 2017-11-22 20:23

maximus1978 wrote:There is a great video online but nvidia-detect does not display anything for your video card. Is this like a brand new Nvidia Video card?

GTX 1050, I guess it's pretty new stuff. I got this laptop just like a month ago.
qunt
 
Posts: 20
Joined: 2017-11-08 22:33

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby maximus1978 » 2017-11-22 20:37

qunt wrote:Hmm.. I'm going to feel like a moron for not mentioning this before if this has something to do with this problem, but I'm seeing the following errors when I run dmesg command. Could this be related?
Code: Select all
ACPI Error: [_UPC] Namespace lookup failure, AE_ALREADY_EXISTS (20160831/dswload-378)
ACPI Exception: AE_ALREADY_EXISTS, During name lookup/catalog (20160831/psobject-227)
ACPI Exception AE_ALREADY_EXISTS, (SSDT:xh_rvpll) while loading table (20160831/tbxfload-228)
ACPI Error: 1 table load failures, 9 successful (20160831/tbxfload-246)


Not related to the video problem.
maximus1978
 
Posts: 68
Joined: 2015-03-19 12:49

Re: Debian 9.2 & Nvidia drivers

Postby qunt » 2017-11-22 20:50

I went though all the steps in the video you posted. Results in the same white screen error.
qunt
 
Posts: 20
Joined: 2017-11-08 22:33

PreviousNext

Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

fashionable