No video nvidia?

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

No video nvidia?

Postby nvflash » 2017-11-27 08:05

I'm newly back to debian from Ubuntu, haven't used it since 68k/ppc days. A lot has changed, and I'm still feeling my way around.

Now, the trouble I am having is with graphics, I have a Asus B350-F mainboard, and three graphics cards, AMD RX 580, nVidia GTX 1050, nVidia Quadro 600. When I first installed I had to remove the two nVidia cards, or the system would crash to a blank screen, monitor turned on, but no video. After removing the nVidia cards I was able to get to the GUI of the installer, and proceed as normal with the install.

However, I had to add the non-free firmware pkg to get GFX acceleration on the RX 580, seems this is normal. I reinstalled the two nvidia cards, but I don't get any video from them. As far as I can tell the nouveau module is loading for the cards, but I get no signal to the connected displays.

I tried installing the nVidia-driver, but that lead to the crash of Cinnamon in a loop on the RX 580.

I really need to get video to the Quadro 600, as I want to use it as the main display for Debian, the other two cards I want to pass to Qemu VM's. I'm able to pass the GTX 1050 to Qemu via vfio, and that works just fine, but I can't get Debian to display on any card but the RX 580.

Here is what I get for the Quadro 600 from lspci -nnk:
Code: Select all
22:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GF108GL [Quadro 600] [10de:0df8] (rev a1)
   Subsystem: Hewlett-Packard Company GF108GL [Quadro 600] [103c:0835]
   Kernel driver in use: nouveau
   Kernel modules: nouveau
22:00.1 Audio device [0403]: NVIDIA Corporation GF108 High Definition Audio Controller [10de:0bea] (rev a1)
   Subsystem: Hewlett-Packard Company GF108 High Definition Audio Controller [103c:0835]
   Kernel driver in use: snd_hda_intel
   Kernel modules: snd_hda_intel


I'm at a loss as to why I can't get Debian to display on this card, any help would be appreciated.
nvflash
 
Posts: 3
Joined: 2017-11-27 07:42

Re: No video nvidia?

Postby nvflash » 2017-11-27 14:23

Oddly, it seems the display connected to the Quadro 600 is being set.


Code: Select all
   12.654914] nouveau 0000:22:00.0: enabling device (0000 -> 0003)
[   12.655201] nouveau 0000:22:00.0: NVIDIA GF108 (0c1c00a1)
[   12.803673] nouveau 0000:22:00.0: bios: version 70.08.2a.00.01[   11.117859] input: HDA NVidia HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.3/0000:03:00.2/0000:1d:04.0/0000:22:00.1/sound/card0/input27
[   11.117973] input: HDA NVidia HDMI/DP,pcm=7 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.3/0000:03:00.2/0000:1d:04.0/0000:22:00.1/sound/card0/input28
[   11.118064] input: HDA NVidia HDMI/DP,pcm=8 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.3/0000:03:00.2/0000:1d:04.0/0000:22:00.1/sound/card0/input29
[   11.118150] input: HDA NVidia HDMI/DP,pcm=9 as /devices/pci0000:00/0000:00:01.3/0000:03:00.2/0000:1d:04.0/0000:22:00.1/sound/card0/input30
[   14.101677] nouveau 0000:22:00.0: fb: 512 MiB DDR3
[   14.157483] nouveau 0000:22:00.0: DRM: VRAM: 512 MiB
[   14.157484] nouveau 0000:22:00.0: DRM: GART: 1048576 MiB
[   14.157486] nouveau 0000:22:00.0: DRM: TMDS table version 2.0
[   14.157487] nouveau 0000:22:00.0: DRM: DCB version 4.0
[   14.157488] nouveau 0000:22:00.0: DRM: DCB outp 00: 02000300 00000000
[   14.157489] nouveau 0000:22:00.0: DRM: DCB outp 01: 01000302 00020030
[   14.157490] nouveau 0000:22:00.0: DRM: DCB outp 02: 028113a6 0f220010
[   14.157490] nouveau 0000:22:00.0: DRM: DCB outp 03: 02011362 00020010
[   14.157491] nouveau 0000:22:00.0: DRM: DCB conn 00: 00001030
[   14.157492] nouveau 0000:22:00.0: DRM: DCB conn 01: 00002146
[   14.159525] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 2 (21.10.2013).
[   14.159526] [drm] Driver supports precise vblank timestamp query.
[   14.281211] nouveau 0000:22:00.0: DRM: MM: using COPY0 for buffer copies
[   14.479607] nouveau 0000:22:00.0: DRM: allocated 1920x1080 fb: 0x60000, bo ffff88c49c3c3000
[   14.479748] nouveau 0000:22:00.0: fb1: nouveaufb frame buffer device
[   14.479765] [drm] Initialized nouveau 1.3.1 20120801 for 0000:22:00.0 on minor 1


That's not the correct fb I have 1024 Mib vram.

Does anyone know where the Xorg.log is?
nvflash
 
Posts: 3
Joined: 2017-11-27 07:42

Re: No video nvidia?

Postby nvflash » 2017-11-27 14:49

nvflash
 
Posts: 3
Joined: 2017-11-27 07:42


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

fashionable