[SOLVED] Sound does not work on HP Spectre 360 G1

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

[SOLVED] Sound does not work on HP Spectre 360 G1

Postby HubOrbital » 2018-02-20 03:05

I am having a hard time getting audio to work at all. Neither speakers nor headphones works. Thanks in advance...

System Information
  • Host: hub Kernel: 4.9.0-4-amd64 x86_64 (64 bit gcc: 6.3.0)
  • Desktop: Cinnamon 3.2.7 (Gtk 3.22.11-1)
  • Distro: Debian GNU/Linux 9 (stretch)
  • Device: laptop System: Hewlett-Packard product: HP Spectre Pro x360 G1
  • Mobo: Hewlett-Packard model: 8035 v: 58.62
  • CPU:Dual core Intel Core i7-5600U (-HT-MCP-) cache: 4096 KB
  • Audio: Card Intel Broadwell-U Audio Controller
  • Audio driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
  • Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.9.0-4-amd64

My ALSA profile : http://www.alsa-project.org/db/?f=a04ac44aee4045ea5b55a4c39321cef942a95330

What I've Done

Any thoughts?

SOLVED

Do
Code: Select all
sudo nano /etc/default/grub

Then replace
Code: Select all
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash'"

With
Code: Select all
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash acpi_backlight=vendor acpi_osi='!Windows 2013' acpi_osi='!Windows 2012'"

Then
Code: Select all
sudo update-grub

Then
Code: Select all
modprobe snd_hda_intel

Then
Code: Select all
systemctl reboot

Then
Reboot again. (That's just what other instructions say, and it worked for me. Will it work with one reboot? I have not tried)

That worked for me!
HubOrbital
 
Posts: 1
Joined: 2018-02-20 02:47

Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

fashionable