Lost sound after dist-upgrade [SOLVED]

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

Lost sound after dist-upgrade [SOLVED]

Postby ckosloff » 2018-03-29 15:02

I am on testing, lost sound after the latest dist-upgrade.
Volume control are at the max to no avail.
Last edited by ckosloff on 2018-03-29 15:48, edited 1 time in total.
User avatar
ckosloff
 
Posts: 348
Joined: 2011-12-29 15:08
Location: South Florida, USA

Re: Lost sound after dist-upgrade

Postby debiman » 2018-03-29 15:05

if this is the best problem description you can provide, you shouldn't be using debian testing.
please install Linux Mint.
User avatar
debiman
 
Posts: 2610
Joined: 2013-03-12 07:18

Re: Lost sound after dist-upgrade

Postby jibberjabber » 2018-03-29 15:17

Maybe something was wrong with one of the packages in the "testing" repos, some times Debian testing is like that, I guess they are still testing some things.
N5RLX > "Jibber jabber jibber jabber,all day and all night, jibber jabber jibber jabber"

Then there is Papa Parrot
jibberjabber
 
Posts: 100
Joined: 2016-01-10 16:58

Re: Lost sound after dist-upgrade

Postby ckosloff » 2018-03-29 15:48

jibberjabber wrote:Maybe something was wrong with one of the packages in the "testing" repos, some times Debian testing is like that, I guess they are still testing some things.

This hapened before with the previous apgrade and I solved with pavucontrol, this time as well, it starts with sound muted for some unknown reason.
User avatar
ckosloff
 
Posts: 348
Joined: 2011-12-29 15:08
Location: South Florida, USA

Re: Lost sound after dist-upgrade

Postby ckosloff » 2018-03-29 15:50

debiman wrote:if this is the best problem description you can provide, you shouldn't be using debian testing.
please install Linux Mint.

DId your Mom teach you manners?
User avatar
ckosloff
 
Posts: 348
Joined: 2011-12-29 15:08
Location: South Florida, USA

Re: Lost sound after dist-upgrade [SOLVED]

Postby ckosloff » 2018-03-29 15:59

It could be the KDE desktop I'm using, it starts muted, known issue.
User avatar
ckosloff
 
Posts: 348
Joined: 2011-12-29 15:08
Location: South Florida, USA

Re: Lost sound after dist-upgrade [SOLVED]

Postby dcihon » 2018-03-29 17:34

Helping via mind reading always works here on this forum.
dcihon
 
Posts: 229
Joined: 2012-09-23 16:18

Re: Lost sound after dist-upgrade [SOLVED]

Postby debiman » 2018-03-29 18:52

dcihon wrote:Helping via mind reading always works here on this forum.

glad you got it solved.
:mrgreen:
User avatar
debiman
 
Posts: 2610
Joined: 2013-03-12 07:18


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

fashionable