Trying to install Epson Perfection v600

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

Trying to install Epson Perfection v600

Postby WanYao » 2019-02-07 23:42

I have downloaded and installed the packages from Epson several times. Debian can "see" the scanner but when I try to run iscan I get the "cannot communicate with scanner" (or something like that error). I've tried various fixes that I found through googling the issue but nothing seems to work, or else the solutions just don't make sense to me. Please note that I am reasonably tech savvy, but brand new to linux.

The scanner and software DO work under Windows 10, although once in a while it fails to recognise it.

I've completely uninstalled the packages with synaptic in order to try to start from scratch.

Thanks for any assistance you can offer me.
WanYao
 
Posts: 3
Joined: 2019-02-07 23:31

Re: Trying to install Epson Perfection v600

Postby arochester » 2019-02-08 09:39

I bought one of these in a thrift shop.

I can scan normally but I cannot use the photo scanning light.

https://askubuntu.com/questions/309307/ ... to-scanner
https://nzeid.net/linux-sane-epson-perf ... nner-setup
arochester
 
Posts: 1390
Joined: 2010-12-07 19:55

Re: Trying to install Epson Perfection v600

Postby WanYao » 2019-02-08 15:14

arochester wrote:I bought one of these in a thrift shop.

I can scan normally but I cannot use the photo scanning light.

https://askubuntu.com/questions/309307/ ... to-scanner
https://nzeid.net/linux-sane-epson-perf ... nner-setup


I've already found those links but I didn't find them very helpful.

I'm going to try a fresh install and see if I can get anywhere.
WanYao
 
Posts: 3
Joined: 2019-02-07 23:31

Re: Trying to install Epson Perfection v600

Postby arochester » 2019-02-08 15:16

In order to copy slides I had to borrow a Windows Computer... :shock:
arochester
 
Posts: 1390
Joined: 2010-12-07 19:55

Re: Trying to install Epson Perfection v600

Postby WanYao » 2019-02-11 20:03

arochester wrote:In order to copy slides I had to borrow a Windows Computer... :shock:


Why's that? The image scan software?

Anyway... I've managed to get the scanner working. I don't know which of these steps made the difference, but the two things I did were:

1. Reset BIOS to default configuration
2. Completely uninstalled the packages
3. Opened the archives and installed EACH deb package individually. I did this twice: once the the first time, then again after a fresh install. The install file provided by Epson doesn't work for me.

The next thing I am about to deal with is the image scan software.. It looks a lot more crude and is missing features that are in the Windows version.

(edit)

Apparently... nope... those features simply aren't in the linux program. Lame.
WanYao
 
Posts: 3
Joined: 2019-02-07 23:31


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

fashionable