No Sound after boot [SOLVED]

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

Re: No Sound after boot

Postby outzen » 2020-03-29 15:52

systemctl --user start pulseaduio.service
Code: Select all
Failed to start pulseaduio.service: Unit pulseaduio.service not found.


journalctl --since='1 minute ago'
-- No entries --

FYG ... since last reply I had to reboot and then ran the "rm -r ~/.config/pulse" again.
As before audio is currently working.
outzen
 
Posts: 19
Joined: 2020-03-29 07:44

Re: No Sound after boot

Postby Head_on_a_Stick » 2020-03-29 16:39

outzen wrote:
Code: Select all
Unit pulseaduio.service not found.

Code: Select all
# apt reinstall pulseaudio
Black Lives Matter

Debian buster-backports ISO image: for new hardware support
User avatar
Head_on_a_Stick
 
Posts: 12612
Joined: 2014-06-01 17:46
Location: /dev/chair

Re: No Sound after boot

Postby outzen » 2020-03-29 16:48

it does not recognize the "reinstall" command

Code: Select all
E: Invalid operation reinstall


Guess I will have to remove and install again :-)
outzen
 
Posts: 19
Joined: 2020-03-29 07:44

Re: No Sound after boot

Postby Head_on_a_Stick » 2020-03-29 17:00

outzen wrote:it does not recognize the "reinstall" command

Oh yes, sorry, that option was only added for stretch.

Try
Code: Select all
# aptitude reinstall pulseaudio

Or
Code: Select all
# apt-get install --reinstall pulseaudio
Black Lives Matter

Debian buster-backports ISO image: for new hardware support
User avatar
Head_on_a_Stick
 
Posts: 12612
Joined: 2014-06-01 17:46
Location: /dev/chair

Re: No Sound after boot

Postby outzen » 2020-03-29 17:19

Completed removal and reinstall before I saw your last post.
It seems to work now, ie. have booted twice, and sound is still working.

Followed these instructions (found https://askubuntu.com/questions/426648/how-to-reinstall-pulseaudio-ubuntu-12-04)
Code: Select all
sudo apt-get purge pulseaudio
sudo apt-get clean && sudo apt-get autoremove
Reboot. Open a terminal again and type (ignore any errors with the rm command):

rm -r ~/.pulse ~/.asound* ~/.pulse-cookie ~/.config/pulse
sudo apt-get install pulseaudio
sudo alsa force-reload
outzen
 
Posts: 19
Joined: 2020-03-29 07:44

Re: No Sound after boot

Postby Head_on_a_Stick » 2020-03-29 17:35

outzen wrote:It seems to work now

Excellent news.

Please edit the title of the thread (in your first post) and prepend [SOLVED] to help others who may have this problem.
Black Lives Matter

Debian buster-backports ISO image: for new hardware support
User avatar
Head_on_a_Stick
 
Posts: 12612
Joined: 2014-06-01 17:46
Location: /dev/chair

Re: No Sound after boot

Postby outzen » 2020-03-29 17:39

Will do ... thks for the help ... Im a happy man now :-)
outzen
 
Posts: 19
Joined: 2020-03-29 07:44

Previous

Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests

fashionable