Nvidia Geforce GT 710 with kernel 5.4

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

Nvidia Geforce GT 710 with kernel 5.4

Postby aglomerator » 2020-04-06 21:04

Hi,

I have an up-to-date Debian testing installation (on x86-64) with kernel 5.4.15 and nvidia-driver 440.64-2 installed by the nvidia-driver metapackage. The driver installed successfully and initrd was updated. On bootup the nvidia-persistenced doesn't start due to no devices like /dev/nvidia*. Then the X server doesn't start with this at the end of Xorg.log:

[ 30.539] (II) Loading sub module "ramdac"
[ 30.539] (II) LoadModule: "ramdac"
[ 30.539] (II) Module "ramdac" already built-in
[ 30.544] (EE) NVIDIA: Failed to initialize the NVIDIA kernel module. Please see the
[ 30.544] (EE) NVIDIA: system's kernel log for additional error messages and
[ 30.544] (EE) NVIDIA: consult the NVIDIA README for details.
[ 30.544] (EE) No devices detected.
[ 30.544] (EE)
Fatal server error:
[ 30.544] (EE) no screens found(EE)

The driver does support the video card, according to the docs and nvidia-detect. It also works with kernel 5.2.17-1 and there are /dev/nvidia* devices when booting that kernel.

I don't see anything else suspicious in kernel.log or syslog. Any idea how to fix it or investigate further?

Thanks.
aglomerator
 
Posts: 7
Joined: 2015-04-05 23:25

Re: Nvidia Geforce GT 710 with kernel 5.4

Postby aglomerator » 2020-04-10 21:30

PROBLEM SOLVED

Running:
Code: Select all
modprobe nvidia -vv
...revealed that the kernel module actually wasn't installed for kernel 5.4.15. (I am guessing this is supposed to happen automatically when a new kernel is added and so maybe there was an error message burried in the update logs, but really not obvious.)

Code: Select all
apt-get reinstall nvidia-kernel-dkms
...after booting kernel 5.4.15 installed the missing module and X works now.
aglomerator
 
Posts: 7
Joined: 2015-04-05 23:25


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

fashionable