scanner stopped working

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

scanner stopped working

Postby peer » 2020-09-15 07:34

os: debian kde testing
scanner: canon lide 25
my scanner does work properly with simple-scan in kernel 5.7.0.3
But is does not work anymore in kernel 5.8.0.1
When I go back to kernel 5.7.0.3 it works again
The scanner is found by simple scan (and scanimage -L) but when I want to make a scan the program hangs and after that the scanner is no longer found.

strange: the last update showed dependency problems with virtualbox 6.1.14. Synaptic removed virtualbox before performing the update. After that I could not reinstall virtualbox 6.1 but installing virtualbox 6.0.8 worked.
And now simple-scan also seems to work in kernel 5.8.0.1!!!!!!!!!!!!
peer
 
Posts: 132
Joined: 2017-03-26 10:14

Re: scanner stopped working

Postby peer » 2020-09-15 09:13

follow up:
remove virtualbox completely. Virtualbox has it own problems
tested scanner in windows on same pc: works ok
now problem exist in both kernels (5.7.0.3 and 5.8.0.1)
in terminal:
Code: Select all
peer@debian:~$ scanimage -L
device `plustek:libusb:001:005' is a Canon CanoScan LiDE25 flatbed scanner
peer@debian:~$ scanimage -L

No scanners were identified. If you were expecting something different,
check that the scanner is plugged in, turned on and detected by the
sane-find-scanner tool (if appropriate). Please read the documentation
which came with this software (README, FAQ, manpages).

The first time 'scaninage -L' recognizes the scanner correctly. The scond time 'scanimage -L' could not identify any scanners
peer
 
Posts: 132
Joined: 2017-03-26 10:14


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

fashionable