Update broke nvidia-driver in buster-backports

Getting your soundcard to work, using Debian on non-i386 hardware, etc

Update broke nvidia-driver in buster-backports

Postby Islander » 2020-11-17 20:12

I used nvidia-driver from buster-backports, and it stopped working after the update a week or two ago. It failed to load and X defaulted to 1024x768 resolution.
I solved it by downgrading to the nvidia-driver from stable. It now works as normal (except that the stable version has slightly less Vulkan support).

Did I do something wrong, should it be reported as a bug, or is this just to be expected when using backports?

Using 64-bit Debian with an nVidia GTX 1650 Super card.
Islander
 
Posts: 16
Joined: 2020-10-20 08:29

Re: Update broke nvidia-driver in buster-backports

Postby Head_on_a_Stick » 2020-11-20 18:13

Islander wrote:is this just to be expected when using backports?

^ Probably this but I wouldn't use NVIDIA hardware if you paid me so I'm just guessing.
Black Lives Matter

Debian buster-backports ISO image: for new hardware support
User avatar
Head_on_a_Stick
 
Posts: 12795
Joined: 2014-06-01 17:46
Location: /dev/chair

Re: Update broke nvidia-driver in buster-backports

Postby sunrat » 2020-11-20 20:06

Maybe if you advise which kernel version you are using and include some relevant logs it might be possible to get a useful answer. Did the driver actually build modules when you installed, or did it revert to a fallback driver like nouveau or modesetting?
“ computer users can be divided into 2 categories:
Those who have lost data
...and those who have not lost data YET ”
Remember to BACKUP!
User avatar
sunrat
 
Posts: 3316
Joined: 2006-08-29 09:12
Location: Melbourne, Australia

Re: Update broke nvidia-driver in buster-backports

Postby stevepusser » 2020-11-21 04:33

450.82 is working with my 1050Ti, so I would think that it should with your newer card.

All too often, as sunrat has already said, the build might fail, but the user blithely assumes it worked. Giving us the complete build log would help.
MX Linux packager and developer
User avatar
stevepusser
 
Posts: 12136
Joined: 2009-10-06 05:53

Re: Update broke nvidia-driver in buster-backports

Postby Islander » 2020-11-25 13:07

I tried to replicate the problem today, but the nvidia-drivers from buster-backports loaded normally.

(I tried and failed multiple times when the problem originally occurred)
Islander
 
Posts: 16
Joined: 2020-10-20 08:29


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests

fashionable