Xorg -configure fails with: No DRICreatePCIBusID symbol

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

Xorg -configure fails with: No DRICreatePCIBusID symbol

Postby Monkey D Luffy » 2010-10-19 08:27

This is a fresh squeeze debootstrap, so all packages are updated.

When I run Xorg -configure I get a fatal error in which the last lines are:
(EE) [drm] No DRICreatePCIBusID symbol
Number of created screens does not match number of detected devices.
Configuration failed.

From google I found these relevant messages
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-84 ... art-0.html
http://lists.debian.org/debian-user/201 ... 00674.html

I have tried commenting dri2, dri, and glx from the generated xorg.config.new file, and the result was a black X11 screen. So no failure, but it didn't work as well.
I can also see that on the generated xorg.conf.new the Device section lists the nouveau driver.
lsmod shows that nouveau is loaded, and dmesg also prints info/success messages about nouveau (apart from a: failed to evaluate _DSM: 5).

Also checked http://nouveau.freedesktop.org/wiki/ and on the news it says:
12.10.2010 posted by xavier

libdrm API break: You need to update libdrm, ddx and mesa together as of today. ddx and mesa won't even compile without updating libdrm. Relevant commits: drm1 drm2 ddx mesa
If this is my problem, and my packages are all updated, then this may be a bug in Debian packages.

Any help?
Thanks
Monkey D Luffy
 
Posts: 79
Joined: 2007-08-25 12:13

Re: Xorg -configure fails with: No DRICreatePCIBusID symbol

Postby Monkey D Luffy » 2010-10-19 21:51

*sigh*
Nothing like a good reboot to solve the problem :roll:
/windows mode on :lol:
Right when I was committed into using nvidia driver's for kde4 eye candy :p
Monkey D Luffy
 
Posts: 79
Joined: 2007-08-25 12:13


Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests

fashionable