No Debian menu in Openbox after Testing upgrade - Fixed

Kernels & Hardware, configuring network, installing services

No Debian menu in Openbox after Testing upgrade - Fixed

Postby Bulkley » 2011-06-06 02:41

After doing a aptitude full-upgrade I no longer have the Debian menu showing in the Openbox menu. According to Obmenu, Debian is listed; it's just not showing when I right click. The upgrade brought a new version of Openbox so I assume that has something to do with it. Has anyone else seen this? Any fix?
Last edited by Bulkley on 2011-06-06 21:34, edited 1 time in total.
Bulkley
 
Posts: 3860
Joined: 2006-02-11 18:35

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade

Postby mvdan » 2011-06-06 13:22

Maybe here?
Unstable 'Sid' amd64 - Awesome WM - https://gitorious.org/~mvdan
Richard M. Stallman wrote:We can't take the future of freedom for granted. Don't take it for granted! If you want to keep your freedom, you must be prepared for it.
User avatar
mvdan
 
Posts: 237
Joined: 2010-12-17 17:52
Location: Barcelona, Spain

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade

Postby Bulkley » 2011-06-06 19:08

Thanks.

Does anyone know how Obmenu calls the Debian menu? It should look for /var/lib/openbox/debian-menu.xml (I think). For some reason, it's not doing it.
Bulkley
 
Posts: 3860
Joined: 2006-02-11 18:35

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade

Postby bmc5311 » 2011-06-06 19:33

Bulkley wrote:Thanks.

Does anyone know how Obmenu calls the Debian menu? It should look for /var/lib/openbox/debian-menu.xml (I think). For some reason, it's not doing it.


look at:
Code: Select all
~/.config/openbox/menu.xml

look for:
Code: Select all
<menu id="Debian"/>
macbook air /sid amd64/gnome shell
broken hpdv6200 motherboard screwed to the wall in my garage /sid amd64/gnome shell
http://img823.imageshack.us/i/garagecomputer.jpg/

http://www.debianuserforums.org/ - By the community. For the community.
User avatar
bmc5311
 
Posts: 537
Joined: 2008-11-16 15:21
Location: lost in the vast machine

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade

Postby Bulkley » 2011-06-06 20:42

bmc5311 wrote:look for:
Code: Select all
<menu id="Debian"/>

That's what I have. I have Fluxbox and Icewm on this machine and they both call up the Debian menu properly. Openbox does not. Something got lost in this last upgrade.
Bulkley
 
Posts: 3860
Joined: 2006-02-11 18:35

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade

Postby bmc5311 » 2011-06-06 20:54

Bulkley wrote:
bmc5311 wrote:look for:
Code: Select all
<menu id="Debian"/>

That's what I have. I have Fluxbox and Icewm on this machine and they both call up the Debian menu properly. Openbox does not. Something got lost in this last upgrade.


You could try the following and see if it brings it back -
First: Back up your ~/.config/openbox/menu.xml file
Then -
Code: Select all
aptitude remove obmenu
aptitude purge ~c
aptitude install obmenu


I had a similar, but different problem about a month ago after an upgrade, obmenu stopped working all together. I removed it and re-instlled it and all was fine.
macbook air /sid amd64/gnome shell
broken hpdv6200 motherboard screwed to the wall in my garage /sid amd64/gnome shell
http://img823.imageshack.us/i/garagecomputer.jpg/

http://www.debianuserforums.org/ - By the community. For the community.
User avatar
bmc5311
 
Posts: 537
Joined: 2008-11-16 15:21
Location: lost in the vast machine

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade - Fixed

Postby Bulkley » 2011-06-06 21:33

bmc5311 wrote:You could try the following and see if it brings it back -
First: Back up your ~/.config/openbox/menu.xml file

Bingo! That worked. I didn't even have to remove Obmenu. As soon as I started moving my favourites across I ran into syntax errors. I've had my old menu for several years now and the syntax has changed. I have to add favourites one at a time the hard way. That should keep me busy for a while. At least my Debian menu is back.

Thanks for the help.
Bulkley
 
Posts: 3860
Joined: 2006-02-11 18:35

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade - Fixed

Postby BlueSloth » 2011-06-08 06:07

I had the same problem, but I didn't get any syntax errors.

I just noticed that the menu id of the menu defined in /var/lib/openbox/debian-menu.xml is now /Debian instead of Debian. I updated ~/.config/openbox/menu.xml accordingly, and it works now.
BlueSloth
 
Posts: 7
Joined: 2011-04-16 00:26

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade - Fixed

Postby TomG » 2011-07-05 19:50

Great Thanks BlueSloth.
That was the point ! :D
TomG
 
Posts: 21
Joined: 2009-09-18 16:09

Re: No Debian menu in Openbox after Testing upgrade - Fixed

Postby Bulkley » 2011-07-05 21:18

BlueSloth wrote:I had the same problem, but I didn't get any syntax errors.

I just noticed that the menu id of the menu defined in /var/lib/openbox/debian-menu.xml is now /Debian instead of Debian. I updated ~/.config/openbox/menu.xml accordingly, and it works now.

Hey! You are right! Good eyes. Thanks.
Bulkley
 
Posts: 3860
Joined: 2006-02-11 18:35


Return to System configuration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests

fashionable