Bumblebee is not working

Kernels, Network, and Services configuration
Post Reply
Message
Author
pedronovaes
Posts: 29
Joined: 2019-08-07 17:49

Bumblebee is not working

#1 Post by pedronovaes »

Hi,

I am trying to use bumblebee on my laptop (Dell Inspiron 5482) but when I try this command:

Code: Select all

optirun -vv glxgears
I got this error:

Code: Select all

[  258.926448] [DEBUG]Reading file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
[  258.926828] [DEBUG]optirun version 3.2.1 starting...
[  258.926841] [DEBUG]Active configuration:
[  258.926851] [DEBUG] bumblebeed config file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
[  258.926857] [DEBUG] X display: :8
[  258.926864] [DEBUG] LD_LIBRARY_PATH: 
[  258.926873] [DEBUG] Socket path: /var/run/bumblebee.socket
[  258.926879] [DEBUG] Accel/display bridge: auto
[  258.926887] [DEBUG] VGL Compression: proxy
[  258.926892] [DEBUG] VGLrun extra options: 
[  258.926900] [DEBUG] Primus LD Path: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/primus:/usr/lib/i386-linux-gnu/primus:/usr/lib/primus:/usr/lib32/primus
[  258.926981] [DEBUG]Using auto-detected bridge primus
[  259.417433] [INFO]Response: No - error: [XORG] (EE) Failed to load module "mouse" (module does not exist, 0)

[  259.417478] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) Failed to load module "mouse" (module does not exist, 0)

[  259.417494] [DEBUG]Socket closed.
[  259.417529] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled.
[  259.417555] [DEBUG]Killing all remaining processes.
Does anyone know how to solve this "mouse" module failure?

To install bumblebee on my laptop, I used these commands:

Code: Select all

sudo apt install bumblebee primus
sudo usermod -aG bumblebee $USER

Post Reply