Gpasteboard: clipboard program for text and images.

If it doesn't relate to Debian, but you still want to share it, please do it here
Message
Author
frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#21 Post by frank38 »

I'll use a different approach: the notebook.
One tab for each image.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#22 Post by frank38 »

This is the last version of my program:

Image

Now it uses the notebook:
in the first tab are listed the piece of text copied from the clipboard; then the images.
At the moment I have no issues.
As you can see, in the bottom are three buttons:
- the first is to copy the image to the clipboard
- the second is to save the image in your home folder
- the third is to delete the image from the history.

I've also added a button for a larger preview of the text elements.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#23 Post by frank38 »

I've uploaded the last version of the program:

http://www.mediafire.com/file/f4pw6649z ... d-v0.1.zip
md5sum db630563e66fcde9172fe066bc2e7fc6

The issue is still present, but it happens randomly when I play with the program too much, so I've disabled the copy to clipboard function, the images can only be saved to disk. The code is still in the script, and I'm using it, just uncomment the related lines if you want to use that funcionality.

The icon of the applet changes if the daemon is disabled.

I'd like to know what do you think.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#24 Post by frank38 »

I've made a little change: when a very large image is copied, the clipboard is reset after 30 seconds. I want a very low impact on the cpu from my program (in fact, the cpu time is always very very low).
I'm testing it, I'll upload the new version in two days.

Innovate
Posts: 188
Joined: 2015-12-27 01:28
Location: /dev/urandom

Re: My frontend to Gpaste.

#25 Post by Innovate »

Look bits of better, In fact, I was vexed that you're making Gnome3 border.
I want an app that have regular border. It's look out of place when use with other DE than Gnome3.
It's unable to change theming gnome3 app border on other DE.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#26 Post by frank38 »

Innovate wrote:Look bits of better, In fact, I was vexed that you're making Gnome3 border.
I want an app that have regular border. It's look out of place when use with other DE than Gnome3.
It's unable to change theming gnome3 app border on other DE.
My program do not use any theming, the aspect depends only on the theme and window manager you are using. The very early version had the headbar, not the last.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#27 Post by frank38 »

The new version:
http://www.mediafire.com/file/c2o5zjlt8 ... d-v0.2.zip
md5: 48d544911d20d5a504dd685c4caddc9b

The image is discharged from the clipboard after 15 seconds, because with very large image the daemon (must do its work) take some more cpu time, I don't like it.
If you want the copy to clipboard functionality also for images, comment out the related lines of code.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#28 Post by frank38 »

I've made some changes to the program: the daemon is disappeard, a simpler solution has been implemented; the countdown added with the previous version exists no more. The button for copying the images to the clipboard is now enabled by default.

The link:
http://www.mediafire.com/file/i4wqjlaw9 ... d-v0.3.zip
md5sum: 3d4be11cef0d8b549c65aebf53e457d7

I'd like to know some opinions.

User avatar
acewiza
Posts: 358
Joined: 2013-05-28 12:38
Location: Out West

Re: My frontend to Gpaste.

#29 Post by acewiza »

Likin' it, so far... :)

Then the next day it was gone from the tray. Re-launched and later disappeared, twice more now. Does not stay resident for some reason. :?

somebody@somewhere:~$ ps -ef |grep py
somebody 2347 1 0 Dec08 ? 00:00:01 python3.5 /home/somebody/.gpaste/Gpasteboard.py
somebody 24561 1 0 07:27 ? 00:00:00 python3.5 /home/somebody/.gpaste/Gpasteboard.py
somebody 28156 17396 0 07:51 pts/0 00:00:00 grep py

...but only 2 unresponsive grey squares in the tray...
Nobody would ever ask questions If everyone possessed encyclopedic knowledge of the man pages.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#30 Post by frank38 »

acewiza wrote:Likin' it, so far... :)

Then the next day it was gone from the tray. Re-launched and later disappeared, twice more now. Does not stay resident for some reason. :?

somebody@somewhere:~$ ps -ef |grep py
somebody 2347 1 0 Dec08 ? 00:00:01 python3.5 /home/somebody/.gpaste/Gpasteboard.py
somebody 24561 1 0 07:27 ? 00:00:00 python3.5 /home/somebody/.gpaste/Gpasteboard.py
somebody 28156 17396 0 07:51 pts/0 00:00:00 grep py

...but only 2 unresponsive grey squares in the tray...
Sorry, I have not had any issues so far.
The program is launched automatically every time I log in.

The final release will be identical to the version 0.3, no more changes will be made.

User avatar
debiman
Posts: 3064
Joined: 2013-03-12 07:18

Re: My frontend to Gpaste.

#31 Post by debiman »

frank38 wrote:Sorry, I have not had any issues so far.
The program is launched automatically every time I log in.

The final release will be identical to the version 0.3, no more changes will be made.
now that's a very mature way of handling bugs i must say.
"they do not exist"
:mrgreen:

User avatar
acewiza
Posts: 358
Joined: 2013-05-28 12:38
Location: Out West

Re: My frontend to Gpaste.

#32 Post by acewiza »

I was hoping for at least maybe a request for more info.
Nobody would ever ask questions If everyone possessed encyclopedic knowledge of the man pages.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#33 Post by frank38 »

debiman wrote:
frank38 wrote:Sorry, I have not had any issues so far.
The program is launched automatically every time I log in.

The final release will be identical to the version 0.3, no more changes will be made.
now that's a very mature way of handling bugs i must say.
"they do not exist"
:mrgreen:
The applet cannot check if it is already launched, so you can have more than one applet in the systray.
I don't have experienced any issues so far, so what should I search?

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#34 Post by frank38 »

I've uploaded the version 0.4 of my program:

http://www.mediafire.com/file/9rl6c4hs4 ... d-V0.4.zip
md5sum: 005b5b73c1471cc4f78df0afbed77e8b

Changelog:
- the main window doesn't close anymore after clicking on the delete button in the text tab;
- the quit button is now at the bottom.

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#35 Post by frank38 »

Final version:
http://www.mediafire.com/file/lhjr99o1h ... d-V1.0.zip
md5sum: a9f1d1e259a9a1e1ce606b1a4bf3d960

Changelog:
- preview of 501 char;
- added "[...]" at the end of the preview if the text is longer.

User avatar
debiman
Posts: 3064
Joined: 2013-03-12 07:18

Re: My frontend to Gpaste.

#36 Post by debiman »

frank38 wrote:Final version
so you finally fixed all the bugs forever?
congratulations, lol!
:mrgreen:

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#37 Post by frank38 »

debiman wrote:
frank38 wrote:Final version
so you finally fixed all the bugs forever?
congratulations, lol!
:mrgreen:
What bugs?

User avatar
debiman
Posts: 3064
Joined: 2013-03-12 07:18

Re: My frontend to Gpaste.

#38 Post by debiman »

ah yes, i forgot:
your software doesn't have bugs!

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste.

#39 Post by frank38 »

Sometimes I need also to hear somebody :)
Version 1.1:
http://www.mediafire.com/file/zv8k2lcf7 ... d-V1.1.zip
md5sum:
ceee24bb7de7119f165895d6fe365088

frank38
Posts: 110
Joined: 2017-10-30 12:04

Re: My frontend to Gpaste. (Now it is a complete program.)

#40 Post by frank38 »

Version 1.2.1 of the program:

http://www.mediafire.com/file/o5fctc6bb ... 1.zip/file
md5: 9d0b18db77cfb8c43c4b49099e627882

Changelog:
- the preview shows the whole content of the selected record;
- the text in the preview window can be selected in any part;
- added a scrollbar to the preview window;
- the main window appears at the center of the screen;
- some other little things.

Post Reply